Președinții USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat că vor candida împreună la alegerile europarlamentare din primăvară și au explicat cum vor fi împărțite locurile pe listă.
Fostul premier Dacian Cioloş va fi primul pe listele comune ale alianţei „2020 USR-PLUS” pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR), a anunţat, sâmbătă, preşedintele USR, Dan Barna. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat această alianță la sfârșitul CEx.
”Securiștii și-au făcut două partide: unul pe stânga, unul pe dreapta. Pe stânga este partidul lui Maior și Coldea, Pro România, iar pe dreapta este al lui Cioloș. Faptul că au început să desfacă conservele e de bine”, susține Liviu Dragnea. Liderul social democrat îi acuză pe cei care au plecat din PSD că au făcut asta la ordinul serviciilor secrete.
”Majoritatea parlamentară nu se pierde, ea se verifică la legi și la moțiuni de cenzură. Dacă nu mai e niciun acoperit nu mai pleacă niciunul, dacă mai sunt probabil că vor mai pleca”, a spus Dragnea.
Liderul PSD îl anunță pe Klaus Iohannis că încă așteaptă să spună de ce nu îi acceptă pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici titulari la Dezvoltare și Transporturi. Dragnea îi spune lui Iohannis că a făcut de râs România, când l-a primit pe noul ambasador al Israelului la București, deși țara noastră nu are ambasador la Tel Aviv.
”Decizia noastră e să mai așteptăm puțin, puțin. Să vedem dacă domnul președinte ne spune ceva, de ce nu a vrut. poate ne spune și de ce blochează numirea unor ambasadori. Cum l-a primit pe ambasadorul Israelului la București, când noi nu avem ambasador acolo?!
Ne-am făcut de râs! S-au trimis mai multe propuneri, cel puțin pentru Israel s-au trimis două sau 3 propuneri. Nici nu ne spune. România stă cu locuri goale de ambasadori pentru state importante: Canada, Israel, Belgia. Apoi, ne vom consulta în coaliție, cu doamna premier, și vom vedea ce cale vom urma”, a spus Liviu Dragnea.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *