Joi, 7 aprilie 2016,  în cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanții ALDE  Roman, a fost anunțată desemnarea  omul de afaceri, ing.  Dorel CHELARU  la funcția de primar al municipiului la alegerile locale care vor urma.   În deschiderea conferinței, co-președintele ALDE Roman, Vasile Mocanu a precizat:
” Prin lansarea candidaturii la Primăria Roman a domnului ing. Dorel CHELARU vrem să facem cunoscut proiectul politic pe care-l avem la nivelul municipiului Roman,  dorind să demonstrăm că este posibilă schimbarea stării actuale, totul în folosul cetățenilor. De altfel, politica noastră va fi de la individ la individ, identificând problemele reale cu care se confruntă populația.”
În declarația sa politică, Dorel CHELARU s-a exprimat pentru o schimbare profundă a gradului de implicare a primăriei în viața obștească, astfel încât, cetățenii să trăiască, cu adevărat,  la nivelul unui oraș european. Cu planuri ambițioase, proaspătul candidat la fotoliu de primar a enumerat câteva dintre obiectivele care-i vor sta permanent în atenție:revenirea la prețurile accesibile la utilități; impozite și taxe reduse; o mai mare chibzuință în cheltuirea banului public; tratarea cu maximă atenție a alocărilor bugetare; dezvoltarea  și sprijinirea întreprinderilor locale, în scopul creării de noi locuri de muncă,  și multe altele. Prezentă la conferința de presă de la Roman, conducerea filialei  ALDE Neamț a fost reprezentată de cei doi co-președinți Cătălin DRĂGUȘANU și Ion ASAFTEI, alături de coordonatorul campaniei electorale Constantin IACOBAN, dar și de co-președintele ALDE Roman Augustin SESCU. Apreciind ca municipiul Roman este un  important  obiectiv politic,  deputatul Cătălin DRĂGUȘANU a salutat propunerea ALDE Roman, considerând că Dorel CHELARU reprezintă o garanție a seriozității, un candidat de forță capabil să  realizeze acea schimbare dorită de electorat. Co-președintele ALDE Neamț, Ion ASAFTEI a subliniat :
“ Avem un candidat redutabil, un om cu o  reală cultură politică, fapt care-i va permite o viziune de ansamblu a problemelor romașcanilor. ALDE este singurul partid liberal autentic, urmaș cert al partidului Brătenilor. Cetățenii vor face ușor diferența între PDL- deghizat astăzi în PNL- și ALDE, adevărata și singura  alternativă liberală.”
Foarte activ pe scena politică nemțeană, Constantin IACOBAN l-a asigurat pe proaspătul  candidat de întreaga sa susținere, oferindu-și disponibilitatea de a răspunde prompt, ori de câte ori se va apela la recunoscuta sa experiență politică.
Al. M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *