Andrei Caramitru, membru USR, susține că PSD – ALDE „au aruncat sistemul energetic în mâinile rușilor”. Acesta spune că independența energetică acum „nu mai există” și că acest lucru „nu poate fi iertat sau uitat”. Un mesaj in nota celor trecut. Cu agresivitatea și impertinență acesta face tot felul de afirmații care nu sunt luate în seamă nici în treacăt de marile partide.
„PSD/ALDE AU ARUNCAT SISTEMUL ENERGETIC IN MÂINILE RUȘILOR
Care este avantajul nostru economic și strategic in regiune? Independenta energetică. Acum nu mai există. Deși am descoperit resurse offshore uriașe in Marea Neagră. Cum am ajuns peste noapte dependenți de Rusia?
Printr-o serie de legi, OUG-uri și HG-uri, bine gândite de Kremlin și implementate de cozile lor de topor :
– prețul la care poate fi vândută energia a fost limitat și au introdus o taxa pe venituri. Rezultatul – colaps financiar. Industria extractivă a anunțat ca trebuie sa disponibilizeze pana la 75% din angajați; am ajuns peste noapte sa importam masiv
– Legea offshore a fost prost scrisă intenționat. Rezultat – nici o investiție confirmată pana acum
– Au acordat facilitați către Interagro și au ajutat tranzacția OltChim (finanțată de VTB – banca rusească sub sancțiuni americane). De ce? Pentru ca cele 2 combinate folosesc masiv gaze (care nu pot veni decât de la Gazprom)
– Au introdus un HG care facilitează tranzacționarea gazelor rusești pe bursa românească.
Și ne mai mirăm că Teodorovici a făcut „escală” la Moscova în Decembrie exact înainte sa dea OUG-ul? Sau că Vâlcov a fost primar in Slatina, unde singurul business mare este ALRO (deținut de ruși) – ca doar tablourile alea au fost cumpărate de cineva inițial nu ?
Dacă nici asta nu e trădare, in ce caz se aplică legea penală ???? Unde sunt instituțiile statului??? Dar nu e nimic, știm toți ce ați făcut și nu veți scapa. Tot in 5 metri pătrați ajungeți pentru 20 de ani. Vom repara tot și veți ajunge unde vă e locul. Așa ceva nu poate fi iertat sau uitat.
#VăVedem
#USReparăDupăPSD”, a scris Caramitru pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *