Un sondaj intern din PNL a tulburat serios apele în Modrogan. Peste 300.000 de euro au fost cheltuiți pentru ca potențialii candidați la alegerile europarlamentare să fie măsurați. Conform unor surse politice, președintele Klaus Iohannis ar fi transmis că nu dorește ca pe listele PNL să se regăsească numele Crin Antonescu sau Vasile Blaga.
Cu toate acestea, se pare că cifrele prezentate în interiorul partidului ar arăta că aceştia sunt poziţionaţi destul de bine. Lovitura năucitoare ar veni în primul rând de la Crin Antonescu, care are un scor peste cel al partidului, 33% faţă de 27% PNL. Mai mult decât atât, se pare că din ce în ce mai mulţi membri ar dori ca fostul prezidenţiabil să revină la butoane şi să preia conducerea partidului.
În acest context, candidatura lui Klaus Iohannis ar fi pusă în pericol, mai ales că în urmă cu cinci ani situaţia era oarecum similară cu acum, dar invers. Actualul preşedinte nici nu era luat în calcul când a fost propulsat de o grupare din partid ca şi candidat comun al fuziunii PDL-PNL.
„Este timpul să plătească şi Klaus Iohannis pentru trădarea din 2014. Crin l-a adus în partid şi apoi i-a luat locul. Ce-ar fi să se întoarcă roata?”, a spus un membru important din PNL pentru Capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *