Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, marţi seara, un nou atac la adresa Executivului, acuzând că măsurile guvernamentale sunt arată o gravă lisă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung.
”Îmi doresc o Românie cu o economie sănătoasă, o ţară bine guvernată în care beneficiile de astăzi să nu se risipească mâine, iar măsurile luate astăzi să nu amaneteze viitorul generaţiilor următoare. Din păcate, o serie de măsuri guvernamentale luate în ultima perioadă ne arată o gravă lisă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung. Am văzut cum, fără consultări şi fără minime evaluări de impact, Guvernul a schimbat peste noapte regimul fiscal pentru unele dintre cele mai importante domenii.
Probabil că fără noile taxe şi impozite introduse prin ordonanţa de urgenţă 114, pe care însă guvernanţii le-au negat continuu, bugetul pentru anul în curs ar fi resimţit constrângeri crase”, a declarat Klaus Iohannis. El a mai spus că prin măsurile din ultima parte a anului trecut ”s-a pierdut şi bruma de încredere” pe care investitorii o mai puteau avea în politica economică actuală.
”Aşa, am asistat la prăbuşirea cotaţiilor de pe piaţa bursieră, inclusiv pentru companiile româneşti importante, fapt fără precedent pentru o economie în creştere. Totodată, suntem în situaţia în care însăşi existenţa pilonului II de pensii este pusă în pericol. Este îngrijorător şi modul în care autorităţile gestionează securitatea aprovizionării cu energie ori cel puţin pretind că se ocupă de povara facturilor la energie. Toate acestea înseamnă prejudicii la adresa bunăstării românilor şi a familiilor lor. În cele din urmă, cetăţenii vor fi cei care vor achita nota de plată, aşa cum se întâmplă adesea”, a mai spus şeful statului.
El a făcut aceste declaraţii în timpul discursului ţinut la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *