Conferința de presă din 30 septembrie, desfășurată la sediul ALDE Neamț, a adus clarificări așteptate de opinia publică în privința  motivelor care au stat la baza exluderii  din partid a deputatului Cătălin Drăgușanu  de către  Biroul Executiv Județean .  Retrospectiva activității deputatului ALDE pune în prim plan suita derapajelor care au culminat, atât cu cu critici și atitudini rebele vizavi de gesturile politice ale lui Călin Popescu Tăriceanu, cât și cu maniera jignitoare pe care a înțeles să o aibă față de colegi. Luând cuvântul în cadrul conferinței, Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț, s-a dezlănțuit într-o veritabilă catilinară:
“Este pentru prima dată când eu ies cu o poziție față de dl. Drăgușanu. Ne tot acuză că suntem nici mai mult nici mai puțin, anexa PSD-ului. Tu ai votat asemenea ”anexă”, ai fost acolo când s-a parafat protocolul dintre PSD și ALDE, ai făcut vreo dizidență atunci, nu , ai fost acolo! 
Dacă în calitate de deputat, tot declari că ți-e rușine de ce este în Parlament, ai o greață superioară așa, de ce nu ți-ai dat demisia? Nu, nu și-a dat demisia, am să spun altă dată de ce, și spre stupoarea unora, mai vrea o dată parlamentar!
A avut mereu o poziție arogantă pe care i-o permitem până la un punct în care s-a spus clar: ajunge! Structura politică e formată din co-președinții organizațiilor municipale Piatra Neamț, Roman, orășenești Târgu Neamț și Bicaz și cei doi prim-vicepreședinți.
Ceea ce n-a înțeles Drăgușanu au înțeles ceilalți membri BEJ și anume că suntem un partid unit, am unificat organizația de femei, săptămâna viitoare pe cea de tineret, iar în urma excluderii domnului Drăgușanu credem noi că am unificat și la vârf această organizație.
Dl. Drăgușanu a fost exclus cu votul a 18 membri din Biroul Executiv din 22. Dumnealui n-a fost prezent, deși știa de această ședință a BExJ, l-am invitat și i-am și spus: insist în mod expres să fii la această ședință. Din 22 au votat 18 pentru, 4 au lipsit motivat dintre care trei și-au exprimat în scris acordul în legătură cu această excludere. Spuneam că dînsul a vorbit de ”ospătarii” de la han – să vedeți cine sunt ospătarii. Vreau să se înțeleagă foarte bine, nu voi folosi niciodată în mod peiorativ acest termen, am tot respectul pentru orice statut socio-profesional, nu mă joc cu asemenea vorbe: 6 ingineri, din care doctor în silvicultură, un director general al unei societăți , 4 juriști printre care se află și unul din cei mai mari vechi liberali nemțeni- președintele Asociației Nicu Albu, șase economiști printre care director de bancă, trei profesori dintre care un fost director al colegiului de informatică, un lector universitar doctor, avem un maistru, în general patroni de firme cam acesta este BEJ care l-a demis din partid pe dl. Deputat Drăgușanu. Printre cei care au votat sunt membri ai fostului PC, 10-11 în BExJ, deci, acea minciună sfruntată este lipsită de argument, paritatea se menține în cadrul organizației județene numai că dumnealui se situează în afara parității. Oamenii au înțeles că e cazul să terminăm cu așa zisele partide în partid. Domnul Drăgușanu invocă statutul dar prin declarațiile făcute, dumnealui s-a situat înafara lui. Te prevalezi că ești deputat vii în teritoriu și în loc să îndemni la unitate începi să faci declarații împotriva conducerii centrale a partidului și împotriva partidului invocând art 19, ca o pălărie imunitară. A uitat să invoce și art 18: ”Încălcare de statut, dacă a săvârșit abateri (…)cu declarații publice”.
Tot astăzi au fost făcute publice listele ALDE Neamț pentru Parlament.
Camera Deputaților
Ion Asaftei, Alexandru  Mihai, Cătălin  Misăilă, Vasile Bălțătescu,  Ungureanu Doru Nicolae, Cristian Tihenea,Romeo Panaitescu, Genoveva Elena Irimia, Vasilica Crețu, Costică Necula.
Senat
Luca Iulian, Mocanu Vasile, Niță Niculina, Nistor Sandu
 
Al. M.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *