Biserica Ortodoxă sărbătorește Înălțarea Domnului joi, la 40 de zile de la Paști. Tot astăzi este sărbătorită și Ziua Eroilor. Sărbătoarea Înălţării a fost proclamată prin lege Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională. La ora 12.00 vor fi trase clopotele în toate bisericile, pentru a-i celebra pe eroii neamului, a anunțat Patriarhia.
 Sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională, prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război.
 

 
Aflat la ceremonia depunerii coroanelor de flori din partea Consiliului Județean, la Monumentul Eroului Necunoscut din Cimitirul Eroilor din Piatra Neamț în cinstea eroilor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, Ion ASAFTEI, vicepreședintele CJ Neamț și președinte ALDE, nota mai târziu- sub impresia emoțiilor trăite- pe pagina sa de socializare:
Am depus astăzi o coroană de flori, din partea Consiliului Județean, la Monumentul Eroului Necunoscut din Cimitirul Eroilor din Piatra Neamț în cinstea eroilor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă.
Pentru mine, astăzi, Ziua Eroilor nu a fost o zi comemorativă, de pomenire și omagiere a eroilor așa cum se întâmpla în anii din urmă. Restricțiile impuse de guvernanți au dat evenimentului un sentiment pe care nu-l pot explica încă foarte clar. Dar sigur pot afirma că am simțit că lipsește ceva: istoria moare treptat şi noi n-am învăţat încă nimic din ea …
Nu mai este pentru nimeni o noutate că ţara şi poporul român trec printr-o gravă criză. Este o criză multiplă, nu numai economică. Dacă ar fi numai aceasta, am avea motive să fim optimişti, chiar şi numai cu moderaţie, deoarece ştim din istorie că astfel de crize trec în cele din urmă. Oamenii au trecut prin multe vremuri de sărăcie şi le-au învins. Cu pierderi, desigur. Dar în cele din urmă, la capătul uliţei înnămolite a răsărit soarele. A fost pe deasupra de toate speranţa în Dumnezeu şi credinţa în puterea de regenerare a neamului românesc. Nefiind atâtea mijloace de informare, minţile oamenilor nu erau intoxicate cu minciuni şi discuţii sterile, cu dezbinări şi o cultivare insistentă a neputinţei, inutilităţii şi superficialității semidocte.
Valorile în lumina cărora am crescut şi am trăit şi care ne-au ţinut uniţi, indiferent cât de greu ne-a fost, sunt coborâte până la cel mai jos nivel. Parcă ar exista un plan diabolic de destructurare şi înlocuire cu surogate date cu sclipici.
Urmele istoriei naţionale se şterg zi de zi, nivelate de indiferenţă, de o jenă de neînţeles, de sărăcirea continuă a sufletului şi a spiritului românesc. Ecoul cântecelor, cu acel minunat îndemn – Presăraţi pe-a lor morminte/Ale laurilor foi… – s-a stins de mult, iar Bistrița, susurând trist, pare că duce la vale tânguielile celor uitaţi.
În această zi de sărbătoare a credinței și demnității neamului, le doresc românilor și celor cu simțire românească multă sănătate, bucurii, împliniri și să nu uite niciodată jertfa înaintașilor !
În veci, să fiți slăviți, eroi ai neamului românesc!
Hristos s-a Înălțat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *