Așa cum am scris, PNL, USR, Plus, PMP, Pro România( este tot de dreapta, cu toate că se declară de stânga), toate sunt controlate de Securitate. Mai mult, toate aceste partide apar ca “reformatoare”, promotoare ale “omului nou”, ale “unui alt mod de a face politică”, etc. iar ceilalți, adversarii, fie PSD, ALDE sau UDMR sunt de declarați “conservatori”, “retrograzi”, “comuniști”, etc.
Paradoxal, una dintre cheile explicației este…UDMR. Faptul că UDMR, membru PPE, este atacat, arată că nu are nici o legătură cu dreapta-stânga, ci este altceva, mult mai adânc. Explicația este legată de Poziționarea față de…Supra-naționale, Neomarxism, Europa Națiunilor și/sau Statele Unite ale Europei și Securitate…
Haideți că v-am dat gata! Unii ați putea spune: ce-are domne’ “…a cu prefectura”?  Este mai simplu decât am putea crede la prima vedere. Ca de multe ori în istorie, România suportă efectul “cozii de cometă”, adică are un fel de reacție întârziată, pe de o parte, iar pe de altă parte este folosită ca debușeu, plasă de siguranță sau ultimă redută pentru teoriile politice și economice experimentate în țările dezvoltate. S-a întâmplat tot timpul în istorie, pentru că România este o țară de graniță între Occident și Orient.
Această bătălie cu noi înșine, între sentimentalismul și idealismul oriental și răceala materialistă a Occidentului a fost caracteristica întregii noastre istorii, niciodată nu am fost prea hotărâți ce vrem. Acum suntem în etapa în care societatea de consum, alături de neomarxism, o societate utopică ce-și dă obștescul sfârșit în Occident, intră în România. Partidele așa zis de dreapta de care am vorbit sunt de fapt partide Neomarxiste, sau, mai concret, Macroniste, fix în perioada în care Macronismul se prăbușește în Europa, iar națiunile încep să-și strige drepturile. Macronismul este teoria inventată de Suprastatale și este sinonim cu Neomarxismul, acea utopică “ Societate Deschisă” a lui Popper și a discipolului său, profesor de științe politice, George Soroș.
De la Maior încoace, cu aere de intelectual ratat, până la Helvigh și aripa militară, SRI a avut tot timpul impresia falsă că e mai deștept decât politicienii, motiv pentru care a devenit formator și racolator de politicieni. Aroganța lui Cioloș, Iohannis, Orbán, Barna, Tomac, Ponta și multora ca ei rezidă tocmai din prostia lor, cultivată și încurajată de alți corifei ai neomarxismului, ceva mai deștepți, cum ar fi Liiceanu, Tismăneanu și altora ca ei. Cum politica este mai întâi de toate teorie și apoi practică, ei și SRI-ul sunt convinși că sunt pe drumul corect, iar ceilalți, angajați sau nu în politică, greșim.
PSD-ul a făcut o mișcare politică interesantă: intuitiv, s-a apropiat de Israel și SUA, doi adversari declarați ai neomarxismului și dominației Suprastatalelor. Această poziționare a luat prin surprindere toată scena politică europeană, confruntată cu o situație inedită: după ce au dus Europa într-o situație aproape fără ieșire, vrăjiți de teoriile utopice ale lui Soroș și Macron, se trezesc și cu o opoziție neașteptată de la țările din fostul bloc estic, fie că vorbim de Cehia, Polonia, Ungaria și mai nou, România. Bătălia Neomarxiștilor pentru România este cu atât mai puternică, cu cât au pierdut bătălia în celelalte țări. Pierderea acestei bătălii poate însemna începutul sfârșitului pentru Europa Corporațiilor sau a Suprastatalelor și renașterea Europei Națiunilor.
Cu sau fără voia lui, intuitiv sau asumat, PSD s-a trezit în centrul unei bătălii cu doi adversari extrem, extrem de puternici, unul din afară și unul dinlăuntru: Marile Corporații Europene și SRI, pe care atât îl “ duce capul”. Va putea face față PSD acestui Război?
Mi-aș permite să răspund că da, cu cel puțin două condiții: în primul rând să conștientizeze magnitudinea conflictului în care a intrat, iar pe de altă parte să se înconjoare de aliați, cel mai important fiind poporul român, care, vrăjit de mirajul Occidentului, nu știe nici pe departe în ce joc infernal a căzut. (Gelu Vișan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *