Delegația Permanentă Națională a ALDE a decis componența conducerii Consiliului Național al partidului, a Curtii de Etica si arbitraj a Comisiei Centrale de Cenzori, precum si excluderea din partid

download
Astăzi, la Palatul Parlamentului, au avut loc ședințele Biroului Politic Executiv, ale Biroului Politic Central și ale Delegației Permanente Naționale ale Alianței Liberalilor și Democraților, în cadrul cărora au fost luate mai multe decizii cu privire la structurile partidului la nivel național. Deciziile luate au fost comunicate în cadrul unei conferințe de presă susținute de către vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, împreună cu europarlamentarul ALDE Norica Nicolai.
Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a anunțat că a fost înființat Consiliul Național al ALDE, al cărui președinte a fost ales doamna europarlamentar Norica Nicolai, care a întrunit 95 de voturi, din totalul celor 96 de membri prezenți. Totodată, au fost aleși și trei vicepreședinți ai Consiliului: domnii Anton Anton (85 voturi), Radu Cojocaru (83 voturi), precum și doamna Luciana Bivolaru (77 voturi).
Totodată, a fost aleasă și componența Curții de Etică și Arbitraj a ALDE. Conform votului exprimat de către membrii Delegației Permanente a ALDE, vor face parte din Curtea de Etică și Arbitraj în calitate de membri Daniela Călin, Nastasia Ani Bob, Eduard Lădaru, Marian Fulga, Alexandru Zăhărăchescu, Simona Viorica Petre, Marius Stanciu, Monica Roman, Marcel Nicușor Furdui, Marius Pavel, Cristian Săvulescu, iar în calitate de membri supleanți Alexandru Radu Sorin și Marcel Roibu.
În cadrul Delegației Permanente a fost aleasă și componența Comisiei Centrale de Cenzori. Conform votului exprimat, membrii acestei comisii sunt Pataliu Răzvan, Voicu Ion, Mărăcine Cristian, Florea Georgeta, Rădulescu Claudia Veronica, iar în calitate de membru supleant Brancu Mihail.
De asemenea, membrii Delegației Permanente au votat excluderile din partid ale domnilor Daniel Constantin (92 de voturi pentru), Eugen Durbacă (91 de voturi pentru) și Mircea Banias (91 de voturi pentru). Decizia a fost luată ca urmare a expirării termenului acordat de Biroul Politic Executiv, întrunit în data de 27 aprilie 2017, prin care li s-a solicitat retragerea contestațiilor împotriva ALDE din instanță. În termenul prevăzut persoanele menționate nu și-au retras contestațiile împotriva ALDE.
Facem precizarea că în cazurile deputaților Durbacă și Banias, s-au avut în vedere și acțiunile acestora împotriva ALDE din ultima săptămână. Menționăm că Eugen Durbacă a înlocuit sigla ALDE cu cea a Partidului Conservator pe unul din sediile ALDE din Galați, iar Mircea Banias a restricționat accesul în sediul ALDE Constanța.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *