Biroul Politic Executiv al ALDE a desemnat secretarul general, trezorierul și purtătorul de cuvânt al partidului

.
Joi, 27 aprilie, a avut loc prima şedinţă a Biroului Politic Executiv al ALDE votat de Congresul ALDE,  care s-a desfăşurat în perioada 21 – 22 aprilie la Palatul Parlamentului.
În cadrul şedinţei, domnul Daniel Chiţoiu a fost propus de către preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu pentru a ocupa funcţia de secretar general al ALDE, conform prevederilor statutare. În urma votului secret, propunerea preşedintelui ALDE a întrunit majoritatea voturilor membrilor Biroului Politic Executiv prezenţi la şedinţă.
De asemenea, Biroul Politic Executiv al ALDE i-a desemnat pe doamna Zoe Ghinescu în funcția de trezorier al partidului și pe senatorul Varujan Vosganian în funcția de purtător de cuvânt al ALDE.
Reacții:
Daniel Constantin, fost copreședinte al ALDE, afirma că alegerile din ALDE și noile funcții nu vor fi validate până la o decizie a instanței cu privire la contestația sa.
Purtătorul de cuvânt al ALDE,  deputatul Varujan Vosganian, a precizat, cu privire la acest aspect că totul s-a făcut ”conform noului statut și, în opinia noastră, noul statut, fiind validat de Congres, este legitim. Sigur că există și contestatari, suntem într-o societate liberă în care fiecare are dreptul să-și exprime punctul de vedere. În opinia noastră, dl Daniel Constantin, prin comportamentul din ultima perioadă s-a situat în afara partidului”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *