Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader legat de ordonanţa ce vizează completurile de cinci judecători, dar că nu va intra în discuţie săptămâna aceasta, acum fiind prioritar bugetul.
„Am discutat aplicat pe unele din acte normative, OUG legat de completul de 5 judecători, aleşi în mod nelegal şi aceste lucruri trebuie finalizate în scurt timp. Nu în această săptămână pentru că acum prioritar e bugetul”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.
Reprezentanţii Partidului Social Democrat menţionează, într-o postare pe Facebook, că ordonanţa de urgenţă privind completurile de cinci, nu va stabili vinovăţii sau nevinovăţii, ci va restabili un drept fundamental.
Despre OUG în Justiţie: Eu o să explic la Bruxelles. Nu avem nimic de ascuns. Viorica Dăncilă a declarat miercuri că va explica oficialilor de la Bruxelles despre măsurile din Justiţie, cum ar fi ordonanţa pe completurile de 5, Executivul neavând nimic de ascuns în acest sens.
„Eu o să explic despre aceste lucruri, o să vorbesc despre aceste lucruri pentru că sunt lucruri normale şi cred că a vorbi despre aceste lucruri arată faptul că nu avem nimic de ascuns, arată transparenţă şi că dorim să informăm Bruxelles-ul despre deciziile pe care vrem să le luăm. Deci în discuţia pe care o să o am mâine cu Frans Timmermans voi aborda şi aceste lucruri”, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.
Aceasta a spus că va susţine în faţa oficialilor europene măsurile reparatorii. Legat de ordonanţa de urgenţă privind completurile de 5 judecători, Dăncilă a spus că a discutat cu Tudorel Toader, dar măsura nu va fi luată săptămâna aceasta.
Viorica Dăncilă se află în perioada 6-7 februarie la Bruxelles unde va avea întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *