Alexandru Kocsis Cristea, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a propus rediscutarea în ședința de joi a sancțiunii aplicate postului Realitatea TV. Propunerea a fost respinsă, iar deputatul PNL Pavel Popescu, prezent la ședința publică a CNA, se plange ca nu a fost lăsat să ia cuvântul. Radu Herjeu, membru al CNA invocă pe drept lipsa unui precedent ca explicație și îl acuză de minciuni. „Îmi imaginez cum ar fi ca sutele de parlamentari PSD să solicite în fiecare ședință să spuna și ei ceva”, scrie Herjeu pe contul său de Facebook.
„Încă de la audierile din Parlament am spus că nu sunt adeptul cenzurii şi nu voi susţine sancţiunile care pot fi interpretate ca forme de «cenzură legală». Decizia de a amenda şi a întrerupe pentru 10 minute emisia Realităţii TV, pentru modul în care au fost prezentate informaţiile legate de protestele din 10 august, intră în categoria acelor sancţiuni pe care eu nu le susţin (…) Eu îmi doresc să sancţionăm prin cât mai multe somaţii publice pentru că scopul meu nu este să închid radiodifuzori, ci să ajut publicul să înveţe să se protejeze singur de acei radiodifuzori care au frecvent derapaje”, și-a argumentat public Alexandru Kocsis Cristea propunerea de a fi rediscutate rapoartele de monitorizare a emisiunilor Realitatea TV din perioada 6-17 august 2018 și, implicit, sacțiunea aplicată postului.
Radu Herjeu, membru în CNA a explicat, printr-o postare pe contul său de Facebook, motivele: „Pe scurt: colegii mei nu au fost de acord ca dânsul să ia cuvântul pentru că, cel puțin de 4 ani de când sunt eu aici, în fața Consiliului au vorbit DOAR reprezentanții posturilor și ai altor entități audiovizuale, persoanele care au făcut vreo sesizare și persoanele vizate de vreo astfel de plângere, invitați sau moderatori. În rare cazuri au vorbit reprezentanții altor instituții publice, care solicitau recomandarea pentru vreun mesaj de interes public.
Doar la concursurile pentru frecvențele radio, competitorii au venit cu artiști, persoane publice care să susțină candidatura. În rest… vă și imaginați cum ar fi dacă CNA ar primi să vorbească în ședințele publice pe rând, toti cetățenii țării care au ceva de spus. Inclusiv parlamentari sau primari sau orice alt ales. Pentru că nu asta e treaba CNA-ului, definită prin lege”.
Anterior, chiar în timpul ședinței CNA, Radu Herjeu scria pe contul său de Facebook: „CNA live: incredibil. Un parlamentar PNL, presupun, cere să vorbească în fața noastră, deși nu intră în prerogativele acestui Consiliu să discute cu cetățeni care nu reprezintă radiodifuzori sau nu au făcut vreo sesizare legată de derapaje din audiovizual. L-am întrebat, firesc, pe cine reprezintă? Ce post? Realitatea TV? Pentru că despre această televiziune era vorba în acel moment. Mai mult, am propus să i se permită să vorbească, deși îmi imaginez cum ar fi ca sutele de parlamentari PSD să solicite în fiecare ședință să spuna și ei ceva.
Caracteristic acestor politicieni, deputatul și-a permis să întoarcă în fața mea cele spuse de mine cu 5 minute înainte, susținând că i-am băgat pumnul în gură și i-am spus că n-are ce să caute în sală, la ședința publică! Ca de obicei, mișcarea a fost doar una de imagine, destinată să nască scandal pentru autopromovarea lui. Deci, în fața mea și a celor care au fost martori, dânsul minte despre spusele mele! Vă dați seama ce minciuni se spun în fața celor care nu sunt prezenți. Cu ce minciuni sinistre își construiesc campaniile pline de ură”.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *