Critian Tudor Popescu apeleaza la un limbaj de toata jena in ultima vreme. El a declarat, luni, la Europa FM ca referendumul pe care Gabriela Firea vrea sa il convoace in Bucuresti este un „referendum pentru cretini”.
„Evident ca nu ma duc. Este un referendum pentru cretini. Sunteti de acord sa nu mai respirati pulberi in suspensie, dioxid de azot si alte substante care va distrug plamanii? Ce poti sa raspunzi? ‘Da’, asta inseamna ca iti doresti ca doamna Firea sa fie in continuare primar al Capitalei si sa ne bage aer curat cu pompa in piept”, a spus CTP.
CTP a aratat ca acest referendum este o strategie prin care Gabriela Firea vrea sa obtina mai multe voturi la locale.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni ca nu exclude varianta convocarii unui referendum local privind vinieta Oxigen, desi noua taxa pentru masinile poluante este deja in vigoare, iar de la 1 martie ar urma sa fie aplicate si sanctiunile.
„Nimeni nu a combatut eficient si suta la suta poluarea in lume, dar se cere de la un singur primar ca el in trei ani de zile sa faca tot ce nu s-a facut trei ani ani de zile”, a spus Gabriela Firea, intr-o vizita pe santierul de pe Prelungirea Ghencea 322 – 326 unde municipalitatea construieste un bloc de locuinte sociale.
„Am vazut ca se organizeaza petitii, actiuni, chiar mitinguri impotriva vinietei Oxigen. Nicio problema! Noi putem sa renuntam si la program. Daca asta isi doresc bucurestenii, daca asta ne dorim cu totii, sa fim singurul oras european in care sa circulam cu masini non-euro, Euro 1, Euro 2… Nicio problema, eu fac ce spun cetatenii. Dar ca sa vedeti in ce ipocrizie traim. Pe de o parte – de ce nu am curajul sa iau masuri si sa eliminam din trafic autoturismele care ne omoara, pe de alta parte – atunci cand le luam, de ce le luam?”, a adaugat primarul general.
„Sa decida cetatenii! Cetatenii au decis, pentru ca este cel mai democratic mod cu putinta de a conduce. Cetatenii si-au ales un primar, au ales majoritatea in Consiliul General si acestia iau masuri responsabile, in urma unor dezbateri transparente, iar feed-back-ul a fost pozitiv, in sensul ca cei mai multi bucuresteni isi doresc ca din traficul nostru sa dispara autoturismele intens poluante. Dar eu imi iau doar partea negativa, mitinguri, petitii, jigniri… Nu stiu, doriti? Organizam un referendum. Dar este anormal. Noi sa organizam un referendum pentru ceea ce deja europenii la care ne uitam au decis demult si anume: poluatorul plateste”, a mai spus Firea.
Ea a raspuns ca ideea referendumului i-a venit pe loc, precizand ca se va sfatui cu colegii privind varianta unui referendum. Ea a mentionat si ca un astfel de proiect ar avea nevoie de sustinerea majoritatii din Consiliul General al Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *