Cristina Costov este o tânără scriitoare din Republica Moldova, care a devenit cunoscută publicului larg datorită cărților  psihologice pe care le scrie.
Recent, aceasta a anunțat că lucrează la cea de-a treia carte, dedicată mamelor care și-au pierdut copiii la naștere sau pe parcursul primului an de viață.
În țara noastră decesul copiilor nu este o raritate, ba chiar din contra, o ”normalitate” patologică. Statisticile sunt covârșitoare. Mai ales decesul copiilor până la un an, distrugând inimile multor femei și lăsând o amprentă profundă în sorțile lor. Multe femei se reabilitează în timp, însă altele nu pot depăși aceste momente, alegând să sufere din cauza blocajelor interne, distrugându-și viețile, uneori inconștient, din cauza durerii acute. De unde știu eu? Sunt una din ele, o mamă de înger!”, susține Cristina.
Scriitoarea a început selectarea materialului pentru antologie, iar la moment a adunat deja câteva povești-mărturisiri, venite din partea mai multor mămici.
Antologia va fi utilă pentru acele mame ce nu pot depăși durerea pierderii propriului copil. Cristina Costov a declarat pentru eumama.md faptul că fiecare istorie va fi redactată și autentificată la notar, pentru a fi totul legal.
Cartea nu va fi pentru un public larg. Aceasta va fi solicitată doar de persoanele  ce au sau au avut istorii similare. Deci, nu o fac pentru vânzări, dar pentru a atenționa societatea că noi existăm și că nu trebuie să fim indiferenți la durerea cuiva”, spune autoarea.
De ce este nevoie de această carte?
În cariera mea de scriitor prea des abordez temele dramatice. M-am gândit bine și am înțeles: atunci când voi înșira pe foaie istoria, voi pune punct dramei, mă voi debarasa de unele sechele ce mă încurcă să evoluez. Durerea împărtășită se dispersează și devine mai ușor de suportat!”, declară Cristina.
Mămicile dornice de a împărtăși din experiența lor dureroasă, o pot contacta pe Cristina Costov pentru a ajuta la apariția acestei cărți.
Anna Casian-Musteață
 
 
 

1 Comments

  1. Este nevoie de o astfel de carte in care sa fie trecute povestile acestor mame ce au trecut prin suferinta de a pierde un copil.
    Pentru o mama ce a pierdut un copil posibilitatea de a citi si poovestile altor mame ce au trecut prin situatii similare, si mai ales povestea prin care ele pot povesti si cum s-au vindecat poate fi o cale catre vindecare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *