Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a anunţat joi că va candida din partea partidului Pro România la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. Nici nu a trecut bine în barca lui Victor Ponta că aceasta a și început atacurile împotriva social – democraților.
Comisarul european pentru dezvoltare regionala, Corina Creţu, s-a declarat dezamăgită’ de ritmul lent în care s-au derulat şi implementat programele cu finanţare europeană în România de către Guvernul PSD.
Corina Creţu a declarat joi, la Cluj-Napoca, în cadrul unei conferinţe dedicate politicii de coeziune, că în timpul mandatului său a făcut tot ”ce era omeneşte posibil pentru îmbunătăţirea ratei de absorbţie”.
Aceasta susține totuși că rămâne o social – democrată convinsă.
„Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România, care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni competenţi şi profesionişti. Am fost şi rămân o social-democrată europeană convinsă şi cred că singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi. Vreau să vă spun că cred că lumea cunoaşte ce am făcut, (…) tot ce am făcut a fost pentru România şi români şi îmi doresc să fac acest lucru şi în continuare”, a spus Crețu.
Corina Creţu a participat, joi, la conferinţa ”Politica de coeziune socială în UE – trecut, prezent şi viitor”, organizată de Institutul de Istorie ”George Bariţiu” al Academiei Române, filiala Cluj.
La eveniment au participat şi fostul premier Victor Ponta şi fostul ministru Ioan Rus.
Potrivit directorului institutului, Ioan Bolovan, la această conferinţă, care inaugurează un şir de asemenea dezbateri lunare, au fost invitaţi toţi foştii premieri ai României din perioada 2000-2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *