Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Parlament, că nu a primit niciun semnal din partea Preşedinţiei legat de numirea miniştrilor Dezvoltăriii şi Transporturilor, precizând că îl va suna pe Klaus Iohannis pentru a discuta pe această temă.
„Nu, nu am niciun semnal legat de cele două propuneri, cele două ministere. Speranţa, este ca în această săptămână preşedintele Iohannis să dea un răspuns clar pentru a vedea cum procedăm. Deja a trecut o lună din Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de către România. Am să încerc să fac un nou apel către preşedinte, să văd care este opinia dumnealui. O să-l sun pe preşedinte. Eu sper să aibă o atitudine constrctivă şi în beneficiul tuturor”, a declarat, duminică, Viorica Dăncilă.
Dăncilă spune că lipsa a doi miniştri se cunoaşte în Guvern.
„Avem directive importante, avem acte normative importante pe agenda europeană şi credeţi-mă că lipsa a doi miniştri în Guvern, chiar dacă domnul Teodorovici, doamna Plumb, au încercat să fie cât mai activi pe plan european, acest lucru se cunoaşte, o muncă dublă, atât în Guvernul României, cât şi la nivel european”, a completa Dăncilă.
Anterior premierului, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, că partidul mai aşteaptă puţin în ceea ce priveşte amânarea numirii de către preşedintele Iohannis a doi miniştri, afirmând că şeful statului ar trebui să spună şi de ce refuză numirile de ambasadori.
Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.
Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.
În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza CCR această situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *