Un zvon adus de acordurile politice ale momentului vorbește, pur și simplu, de trădare! Persoana în cauză, Constantin Iacoban, fost manager de campanie ALDE și, în prezent,consilier la Consiliul Local Piatra Neamț este bănuit că la  alegerea viceprimarilor la Consiliul Local Piatra-Neamț nu ar fi ținut cont de politica ALDE și ar fi votat potrivit unui interes personal. O publicație din Neamț chiar definește acest interes personal: “Surse apropiate acestuia spun că miza era de fapt numirea sa ca director la Publiserv.”( Jurnal Neamț) Carevasăzică, Constantin Iacoban, după ce i-a trădat pe cei de la UNPR, a comis-o și cu ALDE, de data asta, însă, într-o manieră  ceva mai discretă.  A început prin a avea rezerve în privința majorității cu PSD, supunând judecății îndemnul lui Victor Ponta care recomanda “ și la Neamț, chiar dacă vom avea majoritate absolută să facem alianță cu cei de la ALDE”. Interpretând diferit sugestiile lui  Victor Ponta, Iacoban considera că ”au fost declaraţii politice, trebuie văzut scorul şi cum vede PSD lucrul acesta. La timpul respectiv, Victor Ponta era în campanie electorală. După ce se judecă la rece, lucrurile se văd diferit. Există această opţiune pentru o alianţă cu PSD dar trebuie de văzut cum vor decurg lucrurile”  Modul în care Constantin Iacoban a văzut diferit lucrurile a fost observat  la alegerea viceprimarilor la Consiliul Local Piatra-Neamț, fapt care “ a făcut ca întreaga săptămână presa din Neamț să vorbească de tradare în rândul consilierilor PSD și ALDE.” “Deși a încercat să se disculpe invocând niște explicații “strategice” fanteziste ce nu au făcut decât să treacă în penibil acest lider de grup ALDE, se pare că Iacoban mai are o singură variantă: să recunoască adevărul, măcar din respect pentru cei ce odată au avut încredere în demnitatea sa și să plece din ALDE .
Istoria recentă a județului arată că activitatea politică a lui Iacoban este o sumă de trădări, multe dintre ele “coafate” cu tot felul de explicații ce sfidează ridicolul.
O ultimă “epopee” în acest sens este trecerea acestuia în ALDE alături de 10 primari, 32 viceprimari și peste 200 de consilieri UNPR-iști fideli gândirii și țelului sau politic. Doar că … Iacoban a venit singur în ALDE fără a fi urmat de vreun edil sau consilier.
Urmare a acestei stări de fapt, cei din partidul ce l-a propus și sustinut pentru a fi consilier local ar trebui să-și pună câteva întrebări, unele retorice ;
–    unde sunt primarii, viceprimarii și consilierii de care vorbea Iacoban că vor veni în ALDE ?  De ce nu a fost urmat de nimeni ?
–    cum a ajuns un dezertor UNPR-ist să fie manager de campanile ALDE ?
–   cine l-a pus pe Iacoban cap de listă la ALDE pentru Consiliul Local Piatra Neamț și care au fost criteriile ?
–    cum de un reprezentat ALDE ce și-a arătat fără menajamente susținerea pentru PNL nu este exclus din partid ?
–    cum ajuns un consilier ALDE ce a declarat în varii medii că nu va respecta protocolul cu PSD  să se autointituleze lider de grup în Consiliul Local ?
–   Cine mai garantează, din punct de vedere politic, integritatea morală a trădătorului din ALDE din perspectiva alegerilor parlamentare ?!”
( Jurnal Neamț– Cine garantează integritatea morală a trădătorului din ALDE? )
Și când te gândești că la prima întâlnire cu șefii ALDE,   Iacoban declara:  Eu zic să lucrăm pe plan local și de aceea mi-e drag că am venit în această echipă, pentru că avem cu cine lucra“…. Sau pe cine lucra…
( Al. M.)
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *