Consiliul Judeţean Neamţ doreşte să depună în cadrul programului “Idei din Ţara lui Andrei” proiectul “Marea Familie”, bugetul judeţului urmând să suporte suma de 2.875 de lei. Pentru asta, consilierii judeţeni vor avea de exercitat votul, în cadrul şedinţei ordinare, de săptămâna viitoare. Programul este iniţiat şi finanţat de OMV Petrom în parteneriat cu Fundaţia PACT şi încurajează iniţiativele sustenabile ale comunităţilor din întreaga Românie.

Perioada de înscriere în cadrul competiţiei se va încheia pe 3 decembrie 2015, data anunţării câştigătorilor fiind 20 ianuarie 2016. Conform Ghidului Participantului, pentru anul 2015, valoarea totală a granturilor oferite este de 200.000 de euro, maximul asigurat de OMV Petrom pentru un proiect fiind de 15.000 euro. Pentru proiecte cu buget de până la 15.000 de euro, contribuţia instituţiei participante în cadrul proiectului propus este de minimum 5% din valoarea acestuia, finanţatorul asigurând diferenţa de 95%.

“Consiliul Judeţean Neamţ pregăteşte documentaţia de finanţare pentru proiectul <>, proiect care are ca scop asigurarea oportunităţii de exprimare prin mijloace artistice (pictură şi sculptură) a copiilor instituţionalizaţi sau proveniţi din cadrul şcolilor generale din municipiul Piatra Neamţ, cu aptitudini artistice. Artele pot fi considerate un instrument eficient de comunicare, altul decât cel verbal, motiv pentru care, pentru un impact puternic al proiectului, grupul ţintă va fi format din 100 de copii recrutaţi atât de la Centrele de Plasament Elena Doamna şi Ion Creangă din Piatra Neamţ, cât şi din şcolile gimnaziale din municipiul Piatra Neamţ”, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Principalele activităţi prevăzute a se realiza în cadrul acestui proiect presupun recrutarea grupului ţintă, stabilirea locurilor care urmează să fie pictate, pictarea unui autobuz, troleibuz sau microbuz care va fi pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean, desfăşurarea atelierelor de creaţie – pictură şi sculptură cu tema “Marea Familie”, organizarea unui eveniment public pentru prezentarea lucrărilor realizate, în cadrul căruia vor fi premiaţi toţi cei 100 de copii. Valoarea totală a proiectului este 57.500 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Neamţ este de 2.875 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *