Președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, a primit, joi, 29 octombrie, vizita reprezentanților Alianței Provinciilor din Olanda de Nord, care, însoțiți de către directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, au ținut să poarte o scurtă discuție pe baza Programului Comun de Specializare Inteligentă Olanda de Nord – România de Nord-Est.

Prin acest program comun de lucru, autoritățile intenționează să se obțină o schimbare valorică a regiunilor de dezvoltare, definirea unor procese și proiecte interconectate, gestionarea programului printr-un comitet de coordonare cu reprezentare, din ambele regiuni, din partea societății civile, a mediului de afaceri, a sectorului cunoașterii și a administrației publice.

„Reprezentanții Provinciilor din Olanda de Nord colaborează de mai multă vreme cu Regiunea Nord-Est și au ținut ca, în cadrul vizitei din perioada 26-30 octombrie pe care o efectuează în această zonă, să vină și la Consiliul Județean Neamț, pentru o discuție protocolară, legată de principalele elemente pe care se va baza cooperarea. Este vorba despre definirea unui program de dezvoltare comun, bazat pe valorificarea cunoașterii și stimularea inovării în companii. Se dorește, de asemenea, dezvoltarea unui set de proiecte axat pe creșterea competitivității și valorificarea superioara a resurselor. Partenerii olandezi au apreciat mobilizarea echipelor noastre, încrederea manifestată și interesul pe care l-au găsit pentru susținerea unor colaborări concrete, în viitorul program de lucru comun“, a precizat Constantin Iacoban, președinte al Consiliului Județean Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *