Sâmbătă 4 mai, deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a sustinut o conferinta de presa la Piatra- Neamt, alături de Ion Asaftei, președintele ALDE Neamt, Vasilica Cretu, primar ALDE al comunei Dobreni și Iulian Luca, consilier judetean ALDE. Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a enumerat suita imperativelor politice aflate pe agenda a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților:
 
Un dosar de urmărire penală nu ar trebui să dureze prea mulți ani!
”Grupurile parlamentare ALDE vor solicita doamnei Viorica Dancila și Ministerului Justitiei, o situatie completa cu privire la impactul pe care l-a avut actul de justiție asupra societații românaesti. Vom solicita în primul rând să știm câte dosare de urmărire penală sunt mai vechi de 1 ianuaire 2016 pentru că în opinia noastră, un dosar de urmărire penală nu ar trebui să dureze prea mulți ani pentru ca daca dureaza foarte multi ani, insemana ca cei care l-au declansat, atunci cand l-au declansat, nu aveau decat ipoteze pe care se căznesc si nu reușesc să le verifice, și trebuie să știti ca un dosar de urmărire penală presupune incidențe grave asupra vietii unei persoane: sechestrări de bunuri, blocări de conturi și in opinia noastră, un dosar de urmarie penala nu poate sa dureze foarte mulți ani.
DNA a ajuns sa controleze toata societatea românească!
Am dori totodată să știm cu nume și prenume câte dosare de urmărire penală sunt mai vechi de 1 ianuarie 2016, în ceea ce priveste funcțiile de demnitate publica, funcționarii publici și functiile asimilate acestora. Trebuie să știti că potrivit legii penale adoptate când ministru al justiției era Cătălin Predoiu, s-a facut o extindere a funcției publice la toate persoanele care îndeplinesc un serviciu public și sunt autorizate de o autoritate publică, astfel incât practic DNA a ajuns sa controleze toata societatea româneasca, bancile, societatile de asigurari, medicii, prin extensie, și un sofer de autobuz poate fi cercetat de DNA pentru că indeplinește un serviciu public si certificarea lui se face de catre o autoritate publică.”
Un dosar penal presupune un hiatus în existența profesională și socială a unei persoane!
“Vrem sa mai știm câte persoane au fost scoase de sub urmărire la 1 ianuarie 2016, adică să știm la câte persoane a existat un furt de existenta, pentru ca în opinia noastră, un dosar penal presupune un hiatus în existenta profesionala si sociala a unei persoane si am vrea sa stim la cate persoane s-a procedat in acest fel, pana la urma, procuratura ajungând la concluzia ca n-a facut bine începând cercetarea penală. Sigur ca si la aceasta categorie vrem sa știm cu nume si prenume câte persoane cu funcție publică au fost cercetate si apoi scoase de sub urmărire. Atenție! Nu neînceperea urmăririi penale, pentru că asta înseamnă ca nu s-a deschis un dosar de urmarire penală. La câte persoane s-a deschis si dupa aia s-a închis? Pentru că între deschiderea si închiderea unei urmăriri penale, au loc demisii, au loc excluderi, au loc marginalizări si vrem sa știm cum a fost. Deci numar de dosare în general, si am in vedere nu doar DNA ci și DIICOT și Ministerul Public în general.
Trebuie sa mai stim în câte dosare de la 1 inauarie 2016 trimise în judecată, în prima instanță s-a dat achitare. Si la câte dosare s-a dat achitare definitvă. Si mai cerem sa ni se spună la câte dintre persoanele aflate in astfel de situații s-a dat reținere si în perioada cercetării au fost arestate.
Toate aceste informatii vor fi adunate într-un document si trimise membrilor Parlamentului European si membrilor Comsiei Europene. Iar dupa aceea, cine mai dorește sa vorbească depsre faptul ca actul de jutitie din România trebuie sa ramână așa cum a fost, o va face pe proprie raspundere”, a punctat Varujan Vosganian, candidat ALDE la Parlamentul European.
Acest referendum este un simulacru, este un caraghioslâc!
Cum era de așteptat, discuțiile au cuprins și tema referendumului de pe 26 mai. În această privință, deputatul ALDE Varujan Vosganian a ținut să precizeze:
„Vreau sa va spun ca eu n-am să votez la referendum. Am avut o discuție la Iasi cu colegii mei de la alte organizații si m-am bucucurat să constat că atitudinea mea este împărtasită și de ei. Îmi manifest speranța ca toți ce care ne simpatizează si care votează ALDE vor urma această atitudine pentru  ca socotesc ca acest referendum este un simulacru, este un caraghioslâc. El nu se refera la actul de justiție, eventual se referă la acte premergatoare actului  de justitie sau care urmează actului de justitie. Dă o imagine falsă asupra realităților din România si nu este menit decât sa deturneze discuția de la problematica europeana si sa aduca în scenă publică actori pentru care nu s-a scris niciun rol în campania electorală si care intra de unii singuri în scenă (…) De ce un referendum se refera doar la actele de corupție?

Se sugereaza ca suntem mai îngăduitori față de crima, violuri sau pedofilie? Adică daca eu merg si votez ca nu admit corupția ca putând fi amnistiată si gratiata, înseamna ca o crima poate fi amnistiată si grațiată? Iar daca nu poate fi, de ce nu este trecută acolo? De ce nu-i trecută în întrebare pedofilia, talharia, bataia sora cu moartea? Asta arata ca e de fapt un simulacru, care încearcă sa creeze ținte de carton, asa cum pe vremea comunismului se încerca învrajbirea împotriva mandatarilor si impotriva gestionarilor delapidatori, se încearca o ascuțire a unor ținte de carton si sugestia ca România este o țară a crimei organizate si  a marii corupții”

Ca o prelungire a conferinței de presă, discuțiile s-au mutat în stradă unde, atât deputatul Varujan Vosganian, cât și întraga echipă de conducere ALDE Neamț s-au întreținut cu localnicii, fiind bine primiți și încurajați în demersul politic, ceea explică respectul cetățenilor pentru efortul ALDE în județul nostru.
Foto: Viorel JIPA
(Al. M. )
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *