Joi, 21 ianuarie 2016, co-președinții ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, împreuna cu secretarii generali, Nicolae Nasta, Damian Florea și Cristian Cosmin  vor efectua o vizită în județul Neamț.

Știrea a fost interpretată divers în media nemțeană, de la scenarii privind alianțe de ultimă oră, la susținere politică a lui Constantin Iacoban, președintele Consiliului județean Neamț, care ar fi dispus să părăsească UNPR-ul în favoarea  ALDE. Întrebat asupra scopului vizitei conducerii centrale ALDE în județul nostru, co-președintele filialei ALDE Neamt, Ion Asaftei, cu diplomația-i caracteristică, ne-a declarat:

“ Vizita, în sine, face parte din programul conducerii centrale ALDE de a ține o strânsă legătură cu filialele din județele Moldovei, în dorința de a se informa de la fața locului, asupra stadiului investițiilor destinate dezvoltării acestei regiuni. De altfel, nu întâmplător este  trecută Moldova pe agenda politica ALDE; să amintim că, recent, senatorul Varujan Vosganian, aflat în chiar această lună pe meleagurile nemțene, cu prilejul unor manifestari culturale,  a solicitat  Gu­vernului să prezinte lista de in­vestiţii pentru regiunea Moldo­vei. Este cunoscut faptul că, deși ALDE, prin măsurile fiscale susținute în trecuta guvernare, a oferit un stimulent puternic  investițiilor, totuși  ritmul scăzut înregistrat astăzi la acest indicator economic îngrijorează conducerea partidului. Pe de altă parte, vizita va analiza oportunitatea întăririi partidului prin includerea de noi membri, demers care va reclama o analiză profundă și  responsabilă. Obiectivul nostrum major este ca ALDE să devină a treia forță politică din România!”

( Al. M. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *