„Rolul tehnocraților este să găsească soluții pentru salariile medicilor, nu să refacă sistemul de irigații al grădinii Palatului Cotroceni!”
Sunt revoltată de recentele declarații ale premierului Cioloș referitor la soluționarea revendicărilor medicilor aflați în grevă japoneză!
A spune că „nu ne permitem să dezechilibrăm situaţia bugetară” prin majorarea actualelor salarii rușinoase pe care le primesc medicii români și prin ameliorarea condițiilor de muncă ale acestora este cel puțin o dovadă de cinism, dacă nu cumva una de crasă incompetență și indiferență față de criza în care se zbate sistemul sanitar și care are ca efect deprecierea continuă a stării de sănătate a populației!
Să îi amintesc domnului prim- ministru câte mii de medici români pleacă să lucreze în străinătate pentru un salariu decent?
Să îi mai spun că, la Vaslui, nu mai există nici măcar un medic oncolog pentru miile de pacienți bolnavi de cancer?
Sau că, și la Ploiești, la doi pași de Capitală, programarea la un cardiolog bun sau la un endocrinolog, fie și la cabinetul privat, durează luni de zile?
Sau că medicii de familie s-au săturat să plângă lângă cardurile de sănătate înțepenite în sistem cu orele? Și să se îngroape în hârtii și raportări?
Chiar nu merită acești OAMENI, care se ocupă de SĂNĂTATEA ROMÂNILOR, respectul și, de ce nu?, compasiunea Guvernului?
Este inadmisibil să invoci Parlamentul și Constituția în detrimentul cetățenilor!
Cum să spui că „Guvernul trebuie să lucreze pe un buget care este aprobat de Parlament (…) Pentru orice altă decizie, inclusiv din Parlament care vizează impactul bugetar, a spus-o şi Curtea Constituţională, trebuie să se prevadă sursa de finanţare, pentru că altfel nu avem de unde. Nici nu putem să ne permitem să dezechilibrăm situaţia bugetară şi să dăm acest semnal negativ în exterior, care să afecteze situaţia economică a României, pentru că percepţia privind echilibrul bugetar are un impact foarte mare şi asupra investiţiilor care se fac în ţară”???
Asta vă doare, domnule Cioloș? Că, păstrându-ne, cu orice risc, medicii în țară, am da un semnal negativ în exterior?
Și ce mari investiții ar fi afectate, vezi – Doamne, de creșterea salariilor medicilor?
Vă referiți, cumva, la refacerea sistemului de irigații al grădinii Palatului Cotroceni? Mai sunt vile de modernizat?
Să fim serioși!
Rolul tehnocraților este să găsească soluții pentru salariile medicilor, nu să refacă sistemul de irigații al grădinii Palatului Cotroceni!
Faceți-vă datoria sau, dacă sunteți depășiți de situație, lăsați-ne în pace!
Întoarceți-vă la „exteriorul” de unde veniți și de care vă temeți să îi dați „semnale negative”!
Grațiela Leocadia Gavrilescu,
Deputat ALDE Colegiul 3 Prahova
Membru al Comisiei pentru Sănătate
sursa foto: revista22.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *