Cunoscutul jurnalist și scriitor Ștefan Mitroi s-a întâlnit marți 4 octombrie, în cadrul unui colocviu literar desfășurat la Hanu Răzeșilor, cu mai mulți  scriitori din Neamț, Iași și Botoșani, prilej cu care și-a prezentat romanul Dulce ca pelinul, volum premiat de Academia Română.
„Dulce ca pelinul” se vrea o cronică, un  altfel de „Hronic şi cântec al vârstelor”. Oamenii şi locurile sunt cât se poate de adevărate, cititorul teleormănean e familiarizat cu geografia „decupată” de roman, îi ştie sau i-a cunoscut pe dascălii care au trecut pe la Grosu şi mai ales îl recunosc pe Fănuţă – Ştefan Mitroi, cel care a abandonat meseria de procuror pentru a se face gazetar şi director de ziare la Bucureşti, care a venit, spre uimirea satului, cu elicopterul la Grosu şi care a călătorit în avion cu Ion Iliescu sau cu Adrian Năstase în drum spre America. Hronicului i se adaugă, rotunjindu-l, epopeea de la sfârşitul romanului – „Poeziile lui Fănuţă”. Întrutotul remarcabilă este, în „Evanghelia după Ioana”, icoana mamei sale, parcă zugrăvită cu penelul muiat într-o lacrimă mare, cristalină, tremurând în rama pleoapelor. De notat este faptul că Ştefan Mitroi scrie despre lumea din care s-a zidit şi care s-a zidit în sufletul său ca o cariatidă, care l-a susţinut de-a lungul vieţii, nu cu detaşare, nici cu crispare, ci cu tandreţe, cu respect şi duioşie.” (Gheorghe Filip, Teleorman 24.ro )
Printre alții, au fost prezenți la eveniment Emilian Marcu și Elisabeta Vartic ( Iași),Cristian Livescu, Lucian Strochi, Mihai Hanganu (Piatra Neamț ),  Claudia Mitră (Botoșani), precum și reprezentanți ai presei nemțene. Gazda întâlnirii, Ion ASAFTEI, a urat bun venit participanților, anunțând și alte evenimente culturale care vor avea loc în săptămânile viitoare la Hanu Răzeșilor. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de autografe și fotografii de grup.
Al. M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *