Dacian Cioloş a declarat, luni la un post TV, că cei care au semnat protocoalele secrete sunt o parte din cei care acum le contestă. Întrebat dacă există stat paralel, liderul PLUS a precizat că există un stat român care trebuie să nu fie modern şi să nu mai aibă în funcţii condamnaţi penal.
Dacian Cioloş îi răspunde lui Liviu Dragnea care a spus că partidele nou înfiinţate, printre care şi PLUS, sunt ale „securiştilor”. Fostul premier se întreabă dacă nu cumva sunt în PSD foştii lucrători ai Securităţii care sunt acum în politică.
„Unde sunt foştii lucrători ai Securităţii care sunt acum în politică? Oare nu cumva în PSD, exact acolo de unde Dragnea strigă că alţii sunt securiştii. Ba sunt soroşişti, ba sunt securişti, ba sunt vânduţi străinătăţii. E un narativ pe care îl folosesc pentru că nu pot concura cu altceva. Sunt convins că am ajuns într-un stadiu în care o parte importantă din societatea românească începe să judece, pentru că se vede cu ochii deschişi. Cine s-a fotografiat cu oamenii din seeviciile de informaţii? În niciun caz în PLUS, în USR, sunt acolo n partidele vechi care au dus România unde o vedeţi acum”, a afirmat Dacian Cioloş, luni, la Digi 24.
Acesta a adăugat că nu va ceda presiunilor, precizând că „nu există alte mijloace cu care să fim şantajaţi, pentru că nu suntem şantajabili”.
„De ce în 2015 am fost bun şi am fost votat cu Guvernul în Parlament? Apoi în 2016, mai ales în 2016 am început să fim ţinţta atacurilor. Pentru că au simţit că vine o ameninţare, că putem coagula forţe din societate. Probabil că simt că se aproprie un sfârşit. Probabil că simţeau că există un risc, tocmai pentru că nu există alte mijloace cu care să fim şantajaţi, pentru că nu suntem şantajabili. Fiecare ne facem treaba, lucrăm pe faţă, nu avem nimic de ascuns, spunem ceea ce gândim. Nu o să cedăm la aceste presiuni. Eu sunt hotărât să merg până la capăt până în 2020”, a completat Cioloş.
Fostul premier tehnocrat a mai spus că nu va plecat din ţară şi dacă va fi ales europarlamentar, nu va fugi cu bagajele la Bruxelles.
„Până în 2020 nu plec nicăieri, nu fug din ţară. Chiar dacă voi avea un mandat de europarlamentar, rămân România, rămân angajat în România. Obiectivul meu este să avem o alianţă care să ducă o guvernare. Candidez pentru alegerile europarlamentare. Faptul de a fi membru în PE, nu înseamnă să mă mut cu arme şi bagaje la Bruxelles. Dacă după aceea va fi nevoie de mine să candidez şi să îmi asum alte responsabilităţi, o s-o fac”, a conchis Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *