Am citit cu surprindere în  http://www.mesagerulneamt.ro un articol care, fără îndoială, reprezintă o tentativă de discreditare a activității co-președintelui ALDE Neamț, Ion ASAFTEI.  Apelând, chipurile,  la surse oferite de  zvonistica publică (“zicerea circulă, în Neamț”) materialul de presă intitulat ALDE propune un vicepreședinte pentru raiul Consiliului Județean” împarte lauri și pedepse liderilor ALDE implicați în campania electorală, analizând într-o manieră lipsită de obiectivitate, rezultatele obținute la Alegerile locale de la 5 iunie.  Impresia că autorul articolului a preluat o parte din nemulțumirile unei grupări (?)stăruie, cu atât mai mult, cu cât, din cele “ trei grupări care există în partid(?), doar una este supărată , deoarece, crede semnatarul,  există o înțelegere, care stipula că, în eventuale negocieri pentru o funcție, persoana desemnată ar fi fost alta…Mai pe înțeles, ni se sugerează că managerului de campanie  se aștepta  să ocupe funcția de vicepreședinte al CJ, speranță  care pare a fi fost spulberată de Ion ASAFTEI.
În analiza efectuată, autorul pune în opoziție “ Experința de campanie  care și-a spus cuvântul”a celui care-și dorea funcția de vicepreședinte cu “ lucruri destul de ciudatepetrecute “ pe zona coordonată de Asaftei.“Nu lipsesc nici insinuările:
ALDE ne va aduce, prin alianța cu PSD, un probabil vicepreședinte ( Ion ASAFTEI n.n.) care are probleme de credibilitate în partid, dar care și-a făcut datoria, cel puțin față de unii primari PSD. Dacă nu față de întreg PSD-ul, prin noncombat și mici bețe-n roate pentru alte persoane implicate în campanie și care-și doreau, dacă nu să câștige, măcar un rezultat mai bun.
În fața acestor afirmații am dorit să obținem un punct de vedere de la Ion ASAFTEI, care a  făcut următoarea precizare:
“ Îmi asum cu responsabilitate, în calitate de co-președinte ALDE Neamț, întregul procent obținut de partid la Alegerile locale din 5 iunie. În pofida unui management de campanie făcut pe genunchi, care s-a dovedit a fi păgubos pentru ALDE, am apelat la calitatea mea de co-președinte, cu o cuprindere mult mai mare și, în consecință, nu mi-am limitat activitatea la un sector anume, ci m-am implicat în campania electorală din toate localitățile județului, fapt consemnat în Jurnalul de campanie , pe care l-am publicat zi de zi pe Facebook. Faptul că ALDE este astăzi în situația de a avea un vicepreședinte al CJ, ar trebui să ne bucure pe toți cei care am depus un efort considerabil în trecuta campanie electorală.”
(Al. M.)
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *