Nu! Kovesi nu va scăpa fără să răspundă pentru tot ce a făcut. Este poate cea mai tristă zi din viața profesională a Laurei Codruța Kovesi. Practic i s-a arătat Raiul iar acum este aruncată din nou unde îi este locul. Deși locul acestui personaj este în altă parte, poate în fața unui judecător dând explicații pentru toate cele întâmplate sub conducerea ei. Dar să revenim.
Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc la selecţia pentru postul de procuror-şef european realizată de un Comitet special. Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania. O ocazie imensă pentru Kovesi. Dacă ar conduce Parchetul European ar avea imunitatea necesară să o facă să doarmă liniștită noaptea. Aici intervine ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care îi strică visul fostei șefe DNA și devine un coșmar pentru Laura Koveși.
Cum toată lumea tace, Tudorel Toader spune că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile” comise de fosta şefă DNA, după ce Laura Codruța Kovesi a fost declarată favorită pentru șefia Parchetului European. 
„Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă (marți – n.r.) voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie”, a declarat Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *