În ultimele 24 de ore, polițiștii au depistat cinci conducători auto aflați în abatere, patru dintre ei aflându-se sub influența alcoolului. Acțiunile pentru asigurarea unui climat de siguranță, pe perioada weekendului, au fost continuate pe raza întregului județ, reușindu-se prevenirea unor accidente rutiere grave sau urmate de decesul victimelor.

Astfel, suplimentar față de dispozitivele curente, 84 de polițiști nemțeni, 35 din cadrul structurii de poliție rutieră și 48 de la ordine publică au fost prezenți în trafic, constatând cinci infracțiuni la regimul rutier, patru privind conducerea unui vehicul fiind sub influența alcoolului. Conducătorii auto identificați în trafic, în localitățile Agapia, Bodești, Roman, Păstrăveni, se aflau sub influența băuturilor alcoolice, fapt pentru care lea fost reținut permisul de conducere și sunt cercetați penal.

Totodată pe raza orașului Târgu Neamț a fost oprit în trafic un tânăr de 19 ani, din Petricani, care conducea un autoturism fără să posede permis de conducere. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 249 de sancțiuni contravenționale, dintre care 76 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 61 pentru abaterile săvârșite de căruțași, 17 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 4 pentru consumul de băuturi alcoolice, 4 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată iar restul pentru alte încălcări ale normelor rutiere.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de circa 37000 lei, fiind reținute 12 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare. În ultimele 24 de ore pe raza județului Neamț nu au fost înregistrate accidente de circulație soldate cu victime omenești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *