Politica

Guvernul, Iohannis si presa Sistemului nu au vorbit de ASTA

Fostul comisar european Corina Crețu precizează că, în videoconferința de joi, Consiliul European nu a ajuns la niciun acord privind planul anticriză și critică faptul că în România nu s-a comunicat, oficial, pe această temă și nu se știe care a fost poziția României față de solicitările Italiei și Spaniei.

loading...

„În urma întrunirii de ieri, prin teleconferință, a Consiliului European (format din șefii de state și de guverne ai Statelor Membre) nu s-a ajuns la niciun acord privind un plan anticriză care să prevadă mandate clare pentru Miniștrii Economiei, așa cum au cerut Spania și Italia – țările cele mai afectate de pandemia coronavirus. Se pare că anumite state nu sunt de acord cu împărțirea costurilor pentru ieșirea din criză, iar Spania și Italia au refuzat orice altă decizie care nu prevede măsuri concrete pentru reactivarea economiei europene, bazate pe solidaritate”, precizează Corina Crețu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

loading...

Ea menționează că două mari întrebări se desprind din această situație, având în vedere faptul că și România este afectată direct:

„1. De ce în România nu s-a comunicat, oficial, pe această temă? Rămâne neclar care a fost deznodământul întrunirii de ieri.

2. Care a fost poziția României cu privire la solicitările Spaniei și ale Italiei? În această perioadă, transparența e extrem de importantă, având în vedere faptul că vorbim despre sănătatea și viața românilor, care depind de acest ajutor din partea Uniunii Europene.”

Corina Crețu susține că sunt două aspecte care trebuie clarificate urgent și, ca atare, președintele României ar trebui să vină cu clarificări în spațiul public cât de rapid, explicând și care va fi abordarea României în perioada imediat următoare, conform G4Media.ro

Comments

comments

loading...

3 Comments

  1. care presedinte neica, ala care premiaza organizatia fascista careia i-a dat de pomana bruckental-ul si inca o duzina de cladiri, ala care nu este in stare sa frece menta si o cumpara gata frecata sau ala care a dispus sa fie prabusita Romania de dragul unei sepci?!! ma p*s pe el! cu asemenea peesedinte nu ne mai trevuie dusmani!!

  2. Stati oliaca nul grabiti pentru ca trebuie sa intrebe masoneria ce sa hotarasca ptr k el nu stie.El este pus acolo presedinte doar sa fie marioneta masonilor nici decum ptr binele tarii.Stati sal intrebe pe mason apoi isi va exprima pozitia sa fata de situatie ordonata de altul.Frumos.Frt supus acest iohy

Leave a Response