Nu doar România are problemă cu gripa ”ucigașă”. În timp ce vârful epidemiei sezoniere a gripei se apropie, există deja 39 de decese înregistrate în Italia din această cauză și 191 de cazuri grave. Datele sunt cuprinse în raportul FluNews-Italia, buletinul săptămânal al Institutului Superior de Sănătate.
În special, în cea de-a patra săptămână a anului 2019, în perioada 21-27 ianuarie, a existat o creștere accentuată a cazurilor, cu 725.000 de persoane afectate. În această săptămână, aproximativ 68% din cazurile de sindrom asemănător gripei au susținut că nu au fost vizitate de un medic al Serviciului Național de Sănătate.
În România…
O femeie de 58 ani, din judeţul Galaţi, a murit la spital din cauza virusului gripal de tip A, subtip H 1, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu. Potrivit acesteia, femeia era nevaccinată antigripal şi suferea de multiple afecţiuni cronice.
La nivelul judeţului Galaţi, de la începutul acestui sezon rece, au fost depistate şi confirmate serologic 11 cazuri de gripă, patru cu virusul AH1 şi şapte cu virusul AH3. Patru dintre cele zece cazuri de gripă s-au soldat cu decesul pacienţilor, care erau persoane cu probleme de sănătate şi care nu se vaccinaseră antigripal. Acesta este al 68 deces confirmat din cauza gripei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *