Marţi 6 noiembrie 2018, la sediul ALDE, au avut loc alegerile pentru conducerea Ligii Aleşilor Locali  ALDE Neamţ. În urma numărării voturilor, Cătălin Misăilă este noul preşedinte al Ligii, după ce l-a devansat pe fostul viceprimar de Târgu Neamţ, Vasile Luculescu. La nivelul județului Neamț, Ligii Aleşilor Locali ALDE are are un preşedinte – Cătălin Misăilă, 3 vicepreşedinţi – Iulian Luca, Valerică Enache şi Adrian Grigoraş, un secretar – Cristian Tihenea şi 5 membri.

Referindu-se la evenimentul de marți, Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț, a comentat pe larg principalele obiective ale Ligii Aleșilor Locali:
„Într-o atmosferă de sinceră colegialitate și democrație, la ALDE Neamț a fost ales Biroul Permanent al Organizației Teritoriale a Ligii Aleșilor Locali (LAL)-organism de conducere executiv la nivel județean al aleșilor locali.
Noul președinte al Biroului Permanent este dl Cătălin Misăilă, fost viceprimar al municipiului Piatra Neamț, în prezent, consilier local.
Cătălin Misăilă va fi sprijinit în activitatea politică de încă șase colegi din organizație iar pentru gestionarea activității curente a LAL de un secretar executiv județean, cu atribuții specifice pentru activitatea LAL.
Alegerile au avut loc în cadrul Adunării Generale a Ligii Aleșilor Locali, filialaNeamț. Evenimentul a fost unul extrem de important pentru noi, dovadă fiind faptul că au participat aproape toți aleșii locali ALDE și, prin vot secret, într-o deplină democrație internă de partid, a fost ales Biroul Permanent al Organizației Teritoriale a LAL.


Principalele obiective ale Ligii Aleșilor Locali sunt: o relaţie permanentă între aleşii locali ALDE şi alegători, transparenţă în activitatea aleşilor ALDE, promovarea unitară a politicilor publice / de administraţie locală, organizarea unor reuniuni pe probleme specifice ale administraţiei publice locale, acordarea de sprijin si consultanţă reprezentanţilor ALDE în administraţia publică locală şi, nu în ultimul rând, organizarea de activităţi specifice de pregătire şi perfecţionare în domeniul administraţiei publice locale pentru aleşii locali şi pentru potenţialii candidaţi ALDE la funcţii în administraţia publică locală.
După alegerile de marți după-amiază, am convingerea fermă că vom îmbunătăți activitatea politică a ALDE și că mergem mai departe spre o țintă precisă :obținerea unui procent de 15% la alegerile viitoare din partea electoratului nemțean!
În fapt, suntem în slujba cetățenilor și căutăm căi și metode pentru a le răspunde cu soluții viabile la așteptări, armonizând viziunea celor de la nivel național cu proiectele demarate în administrația locală ca partid de centru dreapta și parte a majorității ce se află la conducerea Consiliului Județean.”

(Al. M.)
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *