Comunicat de presa, sau ce vreti voi.
Iubesc America. De ce? Pentru muzica lor si pentru mi-am petrecut copilaria imaginandu-mi ca sunt vecin cu Tom Sawyer, ori ca merg calare alaturi de Winnetou.
BB King, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Prince si John Mayer sunt eroii mei.
Azi, totusi, America m-a insultat. Normal, prin intermediar.
Inteleg ca americanii sunt ingrijorati pentru votul din Parlament, pe marginea solicitarii de arestare a lui Ghita.
Tot ei, americanii, mai spun si ca cetatenii sunt egali in fata legii. Ok, p-asta am prins-o.
Rau e ca am niste intrebari. De pilda, soldatul care l-a omorat pe Teo Peter este si el egal? Cu cine?Dar soldatii americani cu cei romani, in general? Dar cetatenii americani, care vin in Romania cu permisul de conducere, sunt egali cu romanii care asteapta o viza la poarta aia cu grilaje mari?
America are un DNA, eventual coordonat de catre politia romana, ca noi avem, in aceiasi cladire cu sediul FBI? America are companii anchetate in Romania? Nu? De ce?
Americanii, egali cu noi, de ce incurajeaza incalcarea drepturilor si libertatilor individuale, aici, in Romania, dar le apara atat de tare pe cele din SUA?
Vrea America egalitate si lipsa imunitatilor? Ok. Sa inceapa la ea, sau, daca stabilim ca incepem din Romania, eu zic ca ar trebui sa renuntam mai intai la imunitatea procurorilor, ca astia nu pot fi arestati fara avizul CSM. V-am surprins? Eram sigur…
In America se poate intampla ca un judecator sa nu raspunda in fata nimanui? Dar un procuror? Exista la New York procurori care au salariul de zece ori mai mare decat cel al unui medic?
Inchei.
Imi manifest, si eu, ingrijorarea fata de ingerintele ambasadelor in treburile interne ale tarii mele.
In plus, de data asta in calitate de membru al unui partid politic, imi manifest ingrijorarea in legatura cu evolutia ingrijoratoare a coruptiei din Germania, tara in care a aparut cel mai mare scandal din ultimii optzeci de ani, cu compania fanion VW aflata in centrul atentiei. Am voie?
Multumesc. Concentreaza-te acolo, draga America.
Nu am vazut acolo, in Germania, tara cu traditie democratica seculara( gresesc?), arestari, catuse, stenograme pe surse, girofaruri si demisii ale guvernului.
Am vazut, insa, cum s-a rezolvat dosarul lui Helmut Kohl, simplu, prin dispozitia unui domn. Era vorba despre coruptie si finantare ilegala a campaniei electorale. Detalii…
Tot caut pe net pozitia ambasadelor in legatura cu aceste lucruri. Nu gasesc nimic.
Ma rog, nici nu ma prea pricep la cautat pe google…
Totusi, germanii nu stiu nimic despre marile adevaruri recent descoperite?

Korruption tötet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *