O publicație nemțeană care-l monitorizează cu o insitență obsesivă pe președintele ALDE Neamț, Ion ASAFTEI, a dezvoltat disproporționat într-un articol (demn de o altă cauză) un simplu comentariu al purtătorul de cuvânt al formațiunii politice ALDE, Romeo Panaintescu. Acesta din urmă scria pe o rețea de socializare că “ALDE nu există de facto în nici o ecuație: la județ administrația este PSD-PMP iar la municipiu este PNL-PMP”.
In fapt, Romeo Panaintescu, referindu-se în mod explicit la un articol publicat de un ziar on-line, a comentat că în conținutul articolului se face referire doar la aspecte legate de PSD, PNL si PMP și a încercat să scoată în evidență dualitatea PMP-ului la municipiu și județ. Totodata “in facto”, spune acesta, ALDE nu prea are ce căuta în cele doua ecuații la care se face referire în articol.
 
 “ALDE în aliantă cu PSD-ul guverneaza România, din nefericire în Neamt în această alianță s-a “coalizat” un partid de factura duală, partid ce la judet e la putere cu puterea, iar la municipiu e la putere cu opozitia…..ma bucur ca in Neamt sunt și jurnaliști imparțiali și profesioniști ce au înțeles din start ironia fina a comentariului meu “, spune purtatorul de cuvant ALDE.
Deși autorul articolului publicat în Mesagerul de Neamț notează că observațiile lui Romeo Panaitescu pot fi interpretate în diverse feluri, totuși își alege cea mai fantezistă explicație a comentariului pe care o ridică la pătrat în titlu: Purtătorul de cuvânt al ALDE Neamț se leapădă de PSD
După acest titlu alarmist, cititorii trebuie să rămână și cu alte informații strecurate abil în materialul de presă.
De pildă, . Purtătorul de cuvânt al formațiunii politice care a dat un vicepreședinte la Consiliul Județean Neamț, în persoana lui Ion Asaftei , “neagă existența politică și administrativă a șefului său” ), “iar postul de vicepreședinte pentru Asaftei a fost negociat înainte de cel pentru Dulamă”
Este aici o mică recapitulare a ascensiunii politice a lui Ion ASAFTEI, servită într-o interpretare proprie.
Ca și în alte ocazii, observăm profunda dezamăgire a autorului articolului tiribombă din Mesagerul ,în fața realității politice ALDE în Neamț și, mai ales, în fața liderului său, Ion ASAFTEi, care se încăpăținează să conducă competent filiala, dovedindu-se, în același timp, extrem de activ în funcția de vicepreședinte al CJ.
(Al. M.)
 
 
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *