Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, este preocupat de pregătirile pentru intrarea în sezonul rece atât pe drumurile comunale şi judeţene, cât şi pe cele naţionale. După mai multe discuţii purtate cu reprezentanţii societăţii Drupo pe tema activităţilor din această perioadă, preşedintele Consiliului Judeţean a avut o întâlnire şi cu conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Neamţ.

„Discuţiile au vizat pregătirile pe care le fac cel de la Drumuri Naţionale pentru intrarea în sezonul rece, având în vedere că în judeţ există drumuri naţionale care în perioada de iarnă se înzăpezesc şi creează disconfort în trafic. După cum mi-au spus, ei au început activitatea de pregătire pentru iarnă încă din luna septembrie, când au făcut reparaţii la asfalt, ca să se impermeabilizeze, pentru a nu sta pe suprafaţa lui apa provenită din topirea zăpezii, după ce se împrăştie sare în amestec cu nisip. Dacă ar rămâne fisuri în asfalt, de la fenomenul de îngheţ-dezgheţ, s-ar distruge drumul. În cadrul aceloraşi lucrări se montează panouri-parazăpezi, după ce au fost stabilite sectoarele de drum expuse înzăpezirilor. Ei au în vedere în special traseele Piatra Neamţ – Roman şi Piatra Neamţ – Târgu Neamţ – Fălticeni, pe care există sectoare expuse la vânt. Sunt în curs de montare a parazăpezilor, acţiunea depinzând de degajarea terenurilor de culturile agricole. Până când oamenii nu culeg culturile, nu se poate interveni pe proprietăţile lor. Potrivit legislaţiei, proprietarii sunt obligaţi să pună la dispoziţia celor de la Drumuri Naţionale terenurile, pe perioada 1 noiembrie – 31 martie“, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Secţia Drumuri Naţionale administrează în judeţul Neamţ 406 kilometri de drumuri naţionale şi deţine patru baze de deszăpezire – trei în zona de munte, la Piatra Neamţ, Târgu Neamţ şi Călugăreni – Poiana Teiului, şi una la şes, la Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *