O publicație nemțeană, apreciată de altfel, avansează o ipoteză cel puțin curioasă, dacă nu discutabilă în ansamblul său, prin șubrezenia argumentelor prezentate. Sub titlul “Cele 2 tabere de la ALDE au devenit 3, iar soarta politică a lui Drăgușanu e încă incertă”,autorul materialului de presă scrie fără emoții că, în situația în care ALDE Neamț “  se va prezenta cu Drăgușanu pe poziția doi, apreciem că șansele la alegerile parlamentare vor scădea cu cel puțin 50% pentru ALDE.” Fără a avea cunoștință despre existența vreunui sondaj de opinie care să fi evaluat șansele reale ale deputatului Cătălin Drăgușnu la alegerile parlamentare din acest an, credem, totuși, că afirmația semnatarului este hazardantă și, în mare măsură, contraproductivă. E o glumă cu diminuarea de 50% a șanselor de la parlamentare dacă ALDE Neamț “se va prezenta cu Drăgușanu pe poziția doi “? Așa ni se pare.
Să ne amintim că Drăgușanu, pe poziția întâi, a pierdut cu succes primăria Piatra Neamț în chiar fieful domniei sale la penultimele alegeri locale, iar la ultimele, susținând o campanie în care a amintit des de cum era să câștige primăria în 2012,( dar n-a câștigat-o), a ratat fără eroism același obiectiv.Ulterior, Drăgușanu și-a poleit eșecul, prezentându-l într-o strălucitoare victorie, în care, datorită domniei sale,orașul Piatra Neamț ocupa locul întâi. Penibil. Acum, când  posibilii candidați la parlamentare sunt recomandați de activitatea depusă, înțelegem motivele de îngrijorare ale deputatului Cătălin Drăgușanu care s-a remarcat printr-o absență prelungită de la treburile filialei nemțene. Aici se află mărul discordiei și nu în șubredele argumente potrivit cărora vinovăția lui Drăgușanu constă în faptul că “nu a rupt pisica la timp și a acceptat încă de pe vremea PC-ului tot felul de derapaje care au permis unora să ajungă în poziții din care să-i poată submina acum autoritatea.” Înduioșător. Credem, totuși, că autoritatea se consolidează printr-o activitate susținută, ceea ce n-a fost cazul.
În opoziție cu zicerea “ cum a vrut Cătălin Drăgușanu să câștige primăria Piatra Neamț, dar n-a câștigat-o, putem și noi să lansăm pe piața media “ cum a vrut Ion ASAFTEI să câștige funcția de vicepreședinte al CJ Neamț și a câștigat-o sau “cum va candida Ion ASAFTEI la alegerile parlamentare și le va câștiga”!
Pare veridic.
Pentru Cătălin Drăgușanu,  dacă ar fi ca să dăm sens eșecurilor, săgeata e din ce în ce mai mult cu vârful în jos.Nu-l mai poate salva nici chiar un iluzoriu sprijin de la București.
Al. M.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *