Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a mers astăzi la Parchetul General să dea declarații în dosarul protestului din 10 august. El s-a prezentat la Parchetul General, după ce a spus că a mințit în dosarul ce viza protestele din 10 august. Viceprimarul Capitalei și-a mai nuanțat declarațiile și a susținut că astăzi vine să completeze declarațiile date anterior.
”Minciuna, din punct de vedere penal, e comisivă sau omisivă, în sensul că declari lucruri neadevărate sau omiți să declari lucruri adevărate” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews.
Deci, din orice punct de vedere, vorbim de o infracțiune. Avocatul a subliniat că nu poate face vreo predicție în ceea ce privește noile declarații.
”În măsura în care aceste declarații vizează elemente decisive ale anchetei și au influențat în mod decisiv ancheta, evident că se impune o cercetare penală” a spus Lucian Bolcaș. ”Chiar dacă sunt penale sau chiar dacă nu sunt penale, o anume umbră planează asupra probității omului care a făcut aceste declarații” a subliniat avocatul, care a precizat că, în orice caz, se deschide un nou dosar penal. Dosarul se deschide cu privire la fapte: ”Faptul că a declarat inițial într-un anume sens care nu corespunde adevărului, declarând fapte neadevărate sau omițând să declare fapte esențiale”.
”Din păcate, deși e vorba de un jurist, această metaforă folosită ”am mințit pentru a atrage atenția publicului” poate să-l coste mult” a conchis Lucian Bolcaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *