Bogdan Chirieac are vești proaste pentru cel care își spune președintele României, Klaus Iohannis. El spune că Viorica Dancila ar putea sa taie drastic bugetul alocat acestuia, ca urmare a faptului ca Iohannis refuza sa numeasca doi ministri. „Institutia prezidentiala poate deveni foarte mica”, indica Chirieac.
Mai mult, întrebat, la Antena 3, despre anuntul lui Dragnea privind taierea bugetelor serviciilor secrete, Chirieac a declarat ca Guvernul are la indemana un „instrument teribil” prin care poate sa taie si bugetul Presedintiei.
”Eu cred ca este raspunsul lui Liviu Dragnea la asaltul statului subteran asupra PSD prin cooptarea parlamentarilor in noul partid PRO Romania. Liviu Dragnea si-a adus aminte ca intr-un stat democratic, Guvernul este cel care decide, avand la indemana un instrument teribil. Nu catusele, nu procurorul, nici macar completele de 5.
Instrumentul se numeste BUGET. In functie de ce hotaraste Guvernul, se aloca bugetul. In functie de buget, institutiile devin mai puternice sau mai putin puternice, in limite constitutionale sau raman in afara unor limite constitutionale. Acest lucru se poate aplica pentru Presedintia Romaniei?
Presedintele incalca legea refuzand sa numeasca cei doi ministri in Guvern. Cu bugetul, institutia prezidentiala poate deveni foarte mica. O sa spuneti: Bine, dar. Da, bine dar Guvernul este votat in Parlament, Parlamentul este suveran. Guvernul decide si raspunde pentru faptele sale”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *