Reprezentanţii Băncii Naţionale a României (BNR) se zvârcolesc în chinuri după dezvăluirile lui Daniel Zamfir. Ei şi-au exprimat, vineri, din nou disponibilitatea de a răspunde unei eventuale invitaţii la dialog, formulate de Parlamentul României. E doar ceva declarativ deoarece s-a văzut clar ca fug de întrebări.
”Din păcate, formula utilizată de senatorul Daniel Zamfir, de a se substitui Parlamentului României, a făcut acest dialog imposibil până acum, în condiţiile în care un alt senator a considerat invitarea conducerii BNR ca nerespectând procedura şi fiind din această cauză un act abuziv al senatorului Zamfir”, spun oficialii Băncii.
”Mai mult, centrarea invitaţiei pe persoana Guvernatorului BNR, ca şi cum nu ar exista o conducere legitimă a băncii, reprezentată de Consiliul de administraţie, şi solicitarea repetată şi în permanenţă a prezenţei Guvernatorului BNR la întâlnirea cu senatorul Zamfir, sugerează mai mult o agendă personală decât o dorinţă de dialog real”, au menţionat reprezentanţii BNR, într-un comunicat de presă.
De asemenea, aceştia au menţionat: conducerea Băncii Naţionale a României a fost în cursul anului trecut de patru ori în Comisia economică.
„De fiecare dată, nu subiectele discutate i-au trezit interesul senatorului Zamfir, ci prezenţa sau absenţa Guvernatorului BNR. Transformarea unei preocupări personale într-un demers public în numele Parlamentului României nu poate reprezenta un motiv de discuţie, cum nici faptul că domnul Zamfir îşi arogă un rol de reprezentativitate dincolo de cea pe care o are.
Demersul senatorului Zamfir pare mai degrabă un demers personal, şi nu o invitaţie legitimă pentru o prezentare serioasă pe care BNR o poate face în faţa Parlamentului României, în baza legii sale de funcţionare şi a Tratatului Unional. În consecinţă, conducerea BNR nu va refuza niciodată o invitaţie din partea Parlamentului, dar refuză ferm să confunde un senator care inventează false probleme cu cel mai important for al statului”, au mai afirmat reprezentanţii Băncii centrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *