Traian Băsescu a declarat, referitor la faptul că Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă pentru şefia Parchetului European, că e posibil ca marele câştig să fie că Laura Kovesi va lucra cu procurori acolo care să îi spună „nu merge aşa cu declaraţii contrafăcute, martori mincinoşi”.
„Eu am văzut în Polonia când actuala majoritate a protestat şi a fost împotriva desemnării lui Tusk în funcţia de preşedinte al Consiliului European. A fost o atmosferă extraordinar de urâtă împoriva Poloniei. Oamenii politici de la Bruxelles nu au înţeles. Eu zic că lucrurile trebuie lăsate aşa cum le va stabili Comisia de evaluare a celui care urmează să deţină funcţia de procuror general european. Ştiţi care ar fi marele nostru câştig? S-ar putea ca doamna Kovesi să lucreze acolo cu nişte procurori şi să-i spună – nu merge aşa cu declaraţii contrafăcute, martori mincinoşi, cum se face la dumneavoastră în ţară”, a afirmat Traian Băsescu, luni la TVR 1.
Întrebat cum de a ajuns în această postură, să fie pe lista scurtă pentru şefia Parchetului European, Băsescu a răspuns: „Probabil a candidat. Nu ştiu, pentru că e prima dată când se validează această funcţie la nivel european. Dar dacă va fi un român acolo, foarte bine. Există şansa că un român să ocupe o funcţie la un nivel atât de important, lasă-l frate acolo”.
Acesta a spus că cei care fac parte din Comisia de evaluare pentru această funcţie ştiu foarte bine despre trecutul fostei şefe a DNA şi despre abuzurile din ţara noastră.
„Eu aş lăsa lucrurile aşa cum sunt. Să nu credeţi că la Bruxelles, la cei care selectează viitorul procuror, nu se ştie tot despre cei trei candidaţi de pe lista scurtă. În mod cert se cunosc foarte bine. Cel puţin din presă, din informaţii se cunosc foarte bine. Nu cred că o scrisoare a ministrului Justiţiei este de natură să genereze atingere obiectivului. Tudorel ar trebui să se ocupe de altceva decât să trimită scrisori pentru că ar fi o notă proastă pentru România. Mai bine s-ar ocupă despre faptul că sunt aproape 4 ani de când avem sute de articole neconstituţionale în Codul penal”, a conchis Băsescu.
Reacţia fostului preşedinte al României vine în contextul în care Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European,potrivit unei informări transmise către preşedintele PE, Antonio Tajani şi lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiţiei din ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE.
De asemenea, potrivit informaţiilor apărute în presă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că îi va anunţa pe omologii statelor membre ale Uniunii Europene despre abuzurile comise de Laura Codruţa Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *