Mircea Badea a vorbit la ”100 de minute” despre cum vede el repartizarea voturilor la alegerile europarlamentare. Realizatorul emisiunii ”În gura presei” vede un PSD câștigător detașat, cu PNL la nivelul ALDE și USR-PLUS.  ”PSD 45%, PNL 12%, USR Plus 12%, ALDE 12%, UDMR 6%” a spus Mircea Badea.
Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, marți, la ”100 de minute”, cele mai recente cifre ale sondajelor care privesc viitoarele alegeri din România. Pentru axele politice stânga-dreapta, avem aproape egalitate, cu 51% – 49% în favoarea dreptei. În cazul în care la alegerile prezidențiale ar candida și Dacian Cioloș, atunci Klaus Iohannis ar pierde voturi, fiind creditat în această situație doar cu 26% dintre opțiunile electoratului. Totodată, cifrele în acest moment îl dau pe Dacian Cioloș în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
Alianța USR-PLUS la europarlamentare este creditată cu 20% dintre voturi, în timp ce PNL ar avea în jur de 24%, cu trend în scădere.
Totodată, Marius Pieleanu spune că o vede pe Gabriela Firea candidând la prezidențiale, din partea partidului condus de Victor Ponta, Pro România, în timp ce marea problemă a PSD ar fi că ar putea avea mai mulți candidați la prezidențiale, ceea ce ar putea fragmenta electoratul.
Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că dacă preşedintele Klaus Iohannis ar fi sprijinit şi de alte forţe politice, ar putea să câştige din primul tur la prezidenţiale şi că apariţia unei alte candidaturi din zona de dreapta nu va face decât să-i creeze probleme acestuia.
„PNL a luat decizia, în Consiliul Naţional, în unanimitate, să susţină candidatura preşedintelui Klaus Iohannis pentru încă un mandat. Ne-am bucura dacă şi alţi actori politici ar lua decizia să-l susţină pe preşedintele Iohannis. Astăzi, preşedintele Iohannis este, de departe, liderul politic cu cea mai mare încredere, a fost în prima linie a luptei cu PSD şi, în mod evident, bătălia pentru prezidenţiale va fi tot cu candidatul PSD sau un candidat provenit din zona PSD-ALDE. Deci, eu cred că orice apariţie a unei alte candidaturi, care este o candidatură discutabilă, nu face altceva decât să confuzeze suplimentar şi să creeze probleme mai puţin oponenţilor politici, cât mai ales preşedintelui Klaus Iohannis. Iar convingerea mea e simplă, că preşedintele Klaus Iohannis, dacă ar fi sprijinit şi de alte forţe politice, ar putea să câştige chiar din primul tur”, a declarat Ludovic Orban, la TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *