Badea a anunțat cum urmează să DISPARĂ coronavirus din România


”Sper în pleoștirea lui naturală cât mai grabnică”, a spus Mircea Badea în pasa cu Mihai Gâdea. Realizatorul Antena 3 consideră că suntem incapabili să luptăm cu virusul. Concret, Mircea Badea a afirmat, marți, pe pasa cu Sinteza zilei, că nu crede că în România ar putea fi aplicate măsurile de succes pe care le-a luat Coreea de Sud în lupta cu coronavirusul.

loading...

„E clar că nu avem nicio șansă să aplicăm rețeta Coreei, e o utopie. Ei făceau 20.000 de teste pe zi, noi nu avem măști! Presupunând că am avea un miliard de teste în momentul de față cine anume face aceste teste? Pentru că nu le putem face eu și cu tine, ne uităm la un tutorial sau avem o aplicație pe telefon. Adică trebuie personal medical instruit. Coreea de Sud are o economie reală. Noi nu avem o economie în care să producem – noi nu producem nici măști. Sunt de pe altă planetă. (…)

loading...

Sincer să fiu nici nu am înțeles cum vom rezolva problema, nu văd cum. Aștept cu nerăbdare să moară virusul de la sine, așa cum există curba lui naturală – se învârtoșează și după aia se pleoștește. Sper în pleoștirea lui naturală cât mai grabnică”, a spus Mircea Badea.

Între timp, inca patru morti provocate de noul coronavirus au fost confirmate la noi in tara, marti seara. Astfel, bilantul deceselor ajunge la 12, in trei zile. Ministerul Sanatatii transmite ca se confirma cazurile 11 si 12, fiind vorba despre o femeie din Suceava si un barbat din Ialomita. Totodata, ministerul precizeaza ca a existat o eroare in informarea anterioara, astfel ca decesul 11 raportat anterior fusese deja raportat luni. Astfel ca acesta este cazul 11 „real”.

„Va informam ca al 11-lea si al 12-lea caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus (COVID-19) sunt urmatoarele:

Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din judetul Suceava, internata in stare grava in Spitalul Judetean Suceava – sectia ATI, unde a fost intubata. Femeia a fost transferata la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi, unde a decedat astazi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atriala) si a avut istoric de calatorie in perioada 13-29 februarie a.c. in Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Mentionam ca, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numarul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numarul 5, in cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.

Cazul 12: Barbat, 74 ani, din judetul Ialomita, internat la Bacau in Spitalul Comanesti, sectia ATI, unde a primit oxigen pe masca. Barbatul a manifestat simptome in 19 martie a.c. si a fost internat in 22 martie a.c. in stare grava. Pacientul suferea de obezitate, HTA, si insuficienta renala cronica”, anunta MS.

Anterior, Grupul de Comunicare Strategica informa ca au mai fost confirmate alte trei decese, fiind vorba despre doi barbati si o femeie, toti internat la Spitalul Judetean Suceava. Unul dintre pacienti a murit duminica, 22 martie, iar al treilea luni, 23 martie, acestia fiind confirmati cu COVID-19 tot luni.

„Barbat, 59 ani, pacient Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, fara posibila expunere precizata. Data deces: 22/03/2020

Femeie, 80 ani, pacienta in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, fara posibila expunere precizata. Data deces: 23/03/2020

Barbat, 71 ani, pacient Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, fara posibila expunere precizata Data deces: 23/03/2020”, anunta Grupul de Comunicare Strategica intr-un comunicat remis Ziare.com.

GCS precizeaza ca pacientii au fost confirmati cu noul coronavirus luni.

loading...

Like it? Share with your friends!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *