Zile grele vin pentru pensionari. Noua Guvernare pare ca nu are nici cel mai mic gand sa le faca traiul mai usor. Avocatul Aurelian Pavelescu a explicat totul intr-o postare pe Facebook.

„CCR SPUNE CĂ LEGEA PRIN CARE S-AU MĂRIT PENSIILE CU 40% A FOST CONSTITUȚIONALĂ! ÎN LOGICA PNL, LEGEA SE ANULEAZĂ! ADIO!  Doar o formalitate, știam că se va întâmpla asta. Atacarea la CCR a legii de către PNL și puterea iohannistă n-a însemnat decât câștigare de timp. Pentru ca noua majoritate să poată să anuleze legea, care va fi trimisă la parlament.

Că nu sunt bani. Fals! Dacă s-ar fi mărit pensiile cu 40%, banii ar fi intrat în economie, pentru că pensionarii și-ar fi cumpărat mai multe medicamente, alimente și alte bunuri de consum. Și, astfel, mărindu-se consumul, se susținea producția și comerțul, nu mai vorbesc despre faptul că, prin taxele și impzitele aferente, o parte din bani s-ar fi întors la buget. Dar politicile lui Iohannis și guvernului PNL, USR/PLUS, UDMR, sunt altele: protejarea multinaționalelor prin pauperizarea poporului. Vedeți că a crescut prețul benzinei și motorinei, crește prețul energiei electrice, iar așa-zisele investiții trec pe la contractanții care sunt tot multinaționalele, în mare parte.

De ce nu s-au lăsat investițiile pe seama fondurilor europene și alte forme de încurajare a investițiilor străine? Pentru că acestea sunt relative și, probabil, vor veni cu greu. Mai bine din bugetul de stat, absolut sigur.
Să vedem dacă formula liberală va funcționa. N-a funcționat niciodată în istoria ultimilor 30 de ani. S-a tot tăiat, s-a tot privatizat, și sursa de bani n-a fost economia de piață, ci tot bugetul de stat, adică de la pensii și de la salarii. Ce afacere a fost asta?  Dar e foarte bine! Iohannis a câștigat alegerile cu aproape 70% și apoi nimic n-a mai contat. Le urez mult belșug pensionarilor care au votat cum a trebuit, copiilor și nepoților lor de acasă și din diaspora, asemenea!”, a scris avocatul Aurelian Pavelescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *