Acum aproape 4 săptămâni de zile, președintele ALDE atrăgea atenția guvernanților că, în loc să tot preseze cu ideea anticipatelor, mai bine ar lua în considerare amânarea alegerilor locale, având în vedere criza coronavirus.
„Trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus, ca să fim responsabili până la capăt”, este declarația din 1 martie a președintelui ALDE, la România TV.
Ce s-a întâmplat atunci? Orban și oamenii lui și-au dovedit din plin inconștiența veselă, sacrificând cu cinism interesul românilor pe altarul dorinței lor de a avea alegeri anticipate. „Înseamnă că din punctul de vedere al domnului respectiv ar trebui să nu se mai organizeze niciun spectacol, să nu se mai facă şcoală, să nu se mai organizeze meciuri, să nu se mai ducă lumea la cumpărături. Sigur că şi-ar dori să nu mai fie alegeri niciodată”, spunea Orban pe 2 martie.
Ce s-a întâmplat între timp? Să le enumerăm după cum le-a prezentat, ironic, dl Orban: niciun spectacol nu se mai organizează, copiii nu merg la școală, nu mai au loc competiții sportive de niciun fel, lumea merge în mod responsabil la cumpărături! Ce spune asta despre ”priceperea” politică a dlui Orban este mai mult decât evident.

Norocul românilor este că, uneori, instituțiile statului funcționează. Autoritatea Electorală Permanentă îi trage de mânecă (spus într-un mod elegant) pe inconștienții de la guvernare. Printr-o solicitare oficială, AEP arată Guvernului motivele în baza cărora se impune amânarea alegerilor locale!
Asta este capacitatea politică a celor care ne conduc! Egală cu ZERO! Asta explică și motivul pentru care timp de 2 luni nu au făcut nimic pentru a se pregăti pentru criza de coronavirus!
 
Ion ASAFTEI, Președinte ALDE Neamț
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *