Scandal cu orice pret si oriunde se poate asigura vizibilitatea. Senatorul AUR Diana Șoșoacă amenință cu plângerea penală medicii care au declarat COVID-19 drept cauză a morții actorului Bogdan Stanoevici.

Senatoarea AUR cere autopsie, convinsă de faptul că artistul a murit din cauza infecţiilor nosocomiale. Jurnalistul Val Vâlcu a reacţionat şi a catalogat acţiunea drept „un populism deşănţat”

„Plângerea pe care a depus-o doamna Șoșoacă este un populism deşănţat, dar nu văd de ce să ne revoltăm pe populismul AUR, dacă nu ne-am revoltat pe populismul PNL, când fostul premier, președintele partidului, depune o plângere pentru înaltă trădare. Cam genul acesta de manevre politicianiste sunt şi una şi alta. Dacă se doreşte – şi înţeleg că se doreşte, familia este indreptățită – există radiografiile, tomografiile care arată în ce stadiu erau plămânii unui pacient cu COVID, în cazul de faţă ai unui actor.

De ce s-a impus sau s-a respectat recomandarea OMS de a nu efectua autopsii… Serviciile de anatomopatologie, morga spitalului sunt servicii esenţiale, iar medicii şi asistentele din aceste secţii riscau să fie contaminaţi cu coronavirus. Gândiţi-vă că nu se rezumă totul la autopsie. Sunt alte analize, servicii pe care le fac aceşti medici. Nu puteai să îi expui. Acum, după vaccinare, după 21 de zile, avocații vor fi fericiţi, vor putea să mănânce şi ei o pâine, hărțuind medicii cu cazuri de malpraxis pentru că se vor întoarce la autopsie”, a declarat jurnalistul Val Vâlcu la Antena 3.

Bogdan Chirieac a reacționat după ce Diana Șoșoacă a amenințat cu plângerea penală după moartea lui Bogdan Stanoevici.

„Eu nu cred nimic, dar dacă vreți pe logică și pe bun simț, singurii care pot decide ce și cum, sunt cei din familia lui Bogdan Stanoevici. Am înțeles că are un fiu. Fiul lui, ca direct aparținător, ar trebui să fie singurul care hotărăște ce și cum.

În rest, eu nu cred că a fost ucis Bogdan Stanoevici sau că cineva i-a vrut răul. A fost nenorocitul de virus, cu tot ce s-a întâmplat apoi în spitalele din România, nu că medicii n-au făcut, că au încercat să facă imposibilul, dar ce să spunem, asta e viața. În opinia mea, singurul care hotărăște e fiul său și în rest, Dumnezeu să-l odihnească și până la urmă, oricare dintre noi are dreptul să se odihnească în pace când ne va veni sorocul”, a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *