Conflict în direct între Ecaterina Andronescu și Robert Turcescu. Țipete și acuzații în platoul Realitatea TV la prima emisiune moderată de Cozmin Gușă. Totul a izbucnit după ce actualul ministru al Educației s-a revoltat că Turcescu a atacat pe toată lumea din studio. Vă prezentăm mai jos schimbul dur de replici dintre cei doi:
Ecaterina Andronescu: Am și eu o întrebare, că văd că domnul Turcescu atacă pe toată lumea. Dumneavoastră, domnule, Turcescu, pe cine reprezentați ca ofițer acoperit în presă?
Robert Turcescu: Aa, da. Aceeași poveste, aceeași întrebare, ca întotdeauna. Vă întreb și eu ceva atunci. Dumneavoastră astăzi, care Andronescu sunteți, cea care îl critica și care îi cerea demisia lui Dragnea sau cea care e ministru și îl suștine?
Ecaterina Andronescu: Sunt cea dintotdeauna. Cea dintotdeauna ! Cea care are opinii !
La un moment dat, după ce s-au răcorit cei doi și au spus tot ce aveau pe suflet, intervenția lui Cozmin Gușă a mai calmat spiritele.
Reamintim că Robert Turcescu a anuntat în 2014, la B1 Tv, faptul ca a fost ofiter acoperit, el confirmând astfel autenticitatea unor documente pe care le postase pe blog. Turcescu, care a folosit intr-un mod necaracteristic extrem de multi termeni religiosi cu tenta mistica, a refuzat sa dea orice detaliu despre motivele care l-au determinat sa se deconspire si a spus in mod repetat ca spera sa aiba parte de un judecator intelegator, facand referire la un iminent proces in care ar fi inculpat pentru dezvaluirea unui secret.
Turcescu a plecat din emisiunea Sorinei Matei dupa doar 20 de minute, timp in care a spus ca a primit in mana documentele pe care le publicase mai devreme pe blog: o copie a livretului militar si cateva state de plata. Dezvaluirea lui Turcescu venea la cateva zile dupa ce Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, il acuzase chiar la B1 Tv ca ar fi ofiter acoperit si la mai bine de doi ani dupa ce el insusi negase ca ar fi ofiter MApN, in contextul unui scandal declansat de Antena 3.
Robert Turcescu nu a vrut sa spuna nici pentru ce serviciu secret a lucrat, dar insemnele de pe livretul militar publicat pe blogul sau (o stampila) arata ca ar fi vorba despre apartenenta la o unitate a Ministerului Apararii Nationale. In cadrul MApN functioneaza un singur serviciu de informatii, si anume Directia Generala de Informatii a Armatei (DGIA).
”Eu de maine nu voi mai face aceasta emisiune. nu stiu daca se numeste retragere din presa, stiu ca, in contextul actual, pana cand un judecator va spune daca am gresit sau ba, nu mai am taria de a ma afisa public. Nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu. Nu stiu de ce am stat atat, pentru ca acum a venit momentul, asa a vrut cel de sus. lucrurile astea tin de ceva mult mai inalt.
Sfarsitul nu este aici. Sunt convins ca in continuare fiecare in patratica lui avem lucruri de spus, de aratat lumii. Dar sa o facem doar legat de ceea ce avem noi de facut. Eu sunt ziarist. un ziarist are menirea sa prezinta lucrurile asa cum sunt, vreau sa incerc sa nu mai calc pe alaturi. Ai incalcat vreo lege? Nu stiu. Judecatorii stabilesc. Trebuie sa se ajunga la un proces pentru ca eu vreau sa am judecator drept. Ma supun judecatorilor.Repet. Voi spune absolut tot in fata unui judecator. Nici mie nu imi pot da un verdict. Eu le-am primit in mana aceste documente. Nu am sa povestesc aici”, spunea Turcescu la acea vreme.
https://www.facebook.com/FaraManipulare/videos/391051434801918/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *