Potrivit unui comunicat ALDE,vineri, 31 martie a.c., a avut loc în Poiana Brașov întrunirea Ligii Aleșilor Locali ai Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), la care au participat peste 400 de aleși locali, primari, vicepreședinți ai consiliilor județene, viceprimari, consilieri județeni și locali.
La eveniment au participat copreședintele ALDE, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, alături de membri ai conducerii partidului, dar și de reprezentanții ALDE în Guvernul României — miniștri și secretari de stat, care au discutat cu aleșii locali despre proiectele de investiții adresate comunităților locale și programele de finanțare atât din fonduri europene, cât și din bugetul național.
Copreședintele Călin Popescu-Tăriceanu a oferit, în cadrul alocuțiunii susținute, direcții importante privind prioritizarea și oportunitățile de dezvoltare economică durabilă a României, atât membrilor din structurile de conducere locale și județene, cât și membrilor Guvernului.
 
Călin Popescu-Tăriceanu a propus aleșilor locali ai ALDE demararea urgentă de proiecte sustenabile în localitățile pe care le administrează, astfel încât să se marcheze așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri, pe care îl sărbătorim anul viitor.17634640_763692057129503_8818343181640338905_n
În cadrul Ligii Aleșilor Locali ai ALDE s-au stabilit priorități pentru comunitățile locale, cum ar fi: investiții majore în infrastructură și rețele de canalizare și apă, dar și în obiective economice capabile să genereze locuri de muncă.
Un punct important abordat în cadrul discuțiilor care au avut loc cu aleșii locali l-a constituit dezvoltarea economică bazată pe Start-Up-uri în județele și localitățile României, un model economic promis de ALDE încă din campania electorală. În acest sens, un pas semnificativ pentru îndeplinirea acestui obiectiv a fost demararea programului Start-Up Nation România, un program care încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial, ajută la stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii și reprezintă, totodată, un factor motivațional pentru tineri de a rămâne în țară pentru a desfășura activități de antreprenoriat.
În privința propunerilor din programul economic al ALDE prezentat în campania electorală și preluat în programul de guvernare, s-au prezentat primii pași care s-au realizat pentru atingerea obiectivelor economice promise. Printre acestea se numără crearea de miniparcuri industriale pentru atragerea de investiții și promovarea produselor tradiționale pe piața internațională, precum și dezvoltarea și susținerea IMM-urilor din localitățile mici, atât din fonduri europene, cât și din fonduri naționale.
Totodată s-a discutat și despre realizarea de ghiduri de finanțare din fonduri europene simplificate și coerente, în concordanță cu cele din restul statelor membre ale Uniunii Europene.
ALDE își propune ca prin implementarea proiectelor concrete agreate în cadrul întâlnirii Ligii Aleșilor Locali să realizeze cât mai multe din așteptările electoratului de centru-dreapta.
În opinia lui Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț,“întâlnirea a fost un bun prilej pentru aleșii locali de a obține informații importante privind măsurile adoptate de Guvernul României pentru dezvoltarea durabilă a localităților, sprijinirea mediului de afaceri, a fermierilor și a autorităților administrației publice locale, potrivit Programului de guvernare, cum ar fi: investiții majore în infrastructură și rețele de canalizare și apă, dar și în obiective economice capabile să genereze locuri de muncă.
Alături de mine, din delegația ALDE Neamț au făcut parte dl Iulian Luca- consilier județean, dna Vasilica Crețu-primarul comunei Dobreni, dnii consilieri locali Enache Vasile, Gherasim Constantin -Sebastian și Jipa Viorel.”

Al. M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *