Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, împreună cu domnul Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, au semnat astăzi un protocol cu privire la organizarea unui referendum național pentru revizuirea Constituției României, referitor la redefinirea noțiunii de familie.
Protocolul dintre ALDE și Coaliția pentru Familie vine ca urmare a unei inițiative fără precedent a societății civile, semnată de peste trei milioane de cetățeni cu drept de vot, care solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului „soţi” cu sintagma „bărbat şi femeie”, aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Prin semnarea acestui protocol, Alianța Liberalilor și Democraților va susține adoptarea legii de revizuire, dar și a legii privind organizarea și desfășurarea referendumului de revizuire, astfel încât organizarea referendumului să poată avea loc în luna aprilie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *