„Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.”
( Matei 25)
 
Spiritul sărbătorilor pascale a înflorit și la Centru școlar pentru educație inclusivă Roman, provocând satisfacție și bucurie în rândul celor 67 de copii prezenți, urmare a unei acțiuni generoase inițiate de organizația ALDE Roman. Este vorba despre surpriza pe care le-au făcut-o, sâmbătă 15 aprilie, președintele ALDE Roman,  economistul Vasile Mocanu și vicepreședintele  Cristi Bădioi  care, împreună cu reprezentanți ai organizației de tineret ALDE (TLDE) , printre care l-am remarcat pe  liderul TLDE  la nivel de județ ,Viorel Jipa, alături de Sebastian Gherasim,  au materializat învățăturile creștine în daruri cuprinzând ceea ce își doresc, în general, copiii: cozonac și pască, iepurași de ciocolată, fruncte și dulciuri, precum și un tricou. Mișcat până la lacrimi de gestul organizației ALDE Roman, prof. Benone Damian, directorul Centrului școlar amintit, ne-a mărturisit:
17965699_1403865253025548_363336807_n
Suntem nespuns de încântați că cineva se gândește frumos la noi, că își găsește timp să se asigure că și acești copii vor întâmpina Învierea Domnului cu produse tradiționale românești, specifice celei mai mari sărbători creștine. Domnul Vasile Mocanu a fost și este tot timpul preocupat de bunul mers al instituției noastre, fiind un bun prieten al școlii. Îi mulțumim și-i rămânem recunoscători pentru toate eforturile pe care le face.
17965830_1404050033007070_903661566_n
Prezent la eveniment,  Ion ASAFTEI, Președintele  ALDE Neamț și Vicepreședinte al CJ a adăugat:
Această acțiune se înscrie într-o serie de fapte bune, de gesturi de suflet și simțire care împodobesc  și înnobilează profilul moral al poporului român și care sunt destinate semenilor noștri de care trebuie să fim alături prin faptă și sentiment. Ne aflăm în Săptămâna Mare, dar darul de suflet trebuie să ne guverneze viața în fiecare săptămână, în fiecare zi, nu numai la sărbători. Trăiesc cu cu emoție o mare satisfacție, observând explozia de bucurie de pe chipurile copiilor.Cu siguranță, vom repeta aceste acțiuni!
Centru școlar pentru educație inclusivă Roman numără 128 de copii cu vârste de la 4 ani la 17-18 ani, pe care-i școlarizează, având la intern 97 de copii, prezenți, astăzi, 67 de copii.
Al. M.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *