Fără îndoială-  privind tabloul partidelor din județul nostru – ALDE Neamț se dovedește a fi cea mai dinamică formațiune politică, prezentă în mod cotidian în viața nemțenilor, având preocuparea constantă de a -și îndeplini programul politic asumat, dedicat cetățenilor. Este cât se poate de adevărat că ALDE acționează în cadru unei coaliții, dar trebuie subliniat că  vocea ALDE este distinctă ( și se aude tot mai tare! ), iar  partidul a reușit să-și particularizeze activitățile și să-și fidelizeze susținătorii. În vremea în care liberalii inaugurau cu mare  pompă un WC dintr-o școală din Piatra Neamț, “ adevărații liberali” identificau problemele județului, propunând măsuri operative, avansând soluții viabile.

Conduși de un lider charismatic, Ion ASAFTEI, cu o echipă competentă și dedicată problemelor cu care se confruntă nemțenii, ALDE a reușit cu succes să se impună pe scena politică nemțeană, stârnind invidia vechilor politicieni, încremeniți în șabloanele trecutului.

De la  pozițiile ferme privind situația infrastructurii rutiere, la identificarea modalităților de acțiune în unele localități nemțene, pentru asigurarea unei vieți civilizate a locuitorilor, precum și de la preocuparea pentru impulsionarea turismului nemțean,la susținerea actului cultural artistic, amprenta ALDE s-a așezat pe orice demers social și politic.

Iar rezultatele n-au întârziat să apară!
Recent, doamna Vasilica Crețu- președintele Organizației de Femei Alde Neamț- a anunțat  în cadru unei conferințe de presă că 50 de membre OFL (Organizația Femeilor Liberale) din Tîrgu Neamț au părăsit PNL pentru varianta, doctrina și organizația liberal-democrată.
Tot mai mute cadre medicale, de la Roman și Târgu Neamț au trecut la ALDE. Vă informez că de la Târgu Neamț am luat o componentă extrem de importantă de la PNL, organizația de femei. Aproximativ 50 de femei  au trecut la ALDE, partidul care promovează liberalismul în România, nu cel care slujește organismele de forță”, a declarat  Ion Asaftei, președinte ALDE Neamț.

Agenda politică a succesului ALDE în teritoriu include și înscrierea în partid a cunoscutului om de cultură și animator cultural Leonte Ronică, directorul Căminului Cultural din Tupilați, care de-a lungul timpului a promovat tradițiile locale, fiind și coordonotorul unor Ansambluri folclorice (copii-tineri dar și adulți-pensionari) cu care participă la diverse manifestări județene sau naționale și cu care a câștigat numeroase premii.
„Organizația ALDE Tupilați s-a întărit cu noi membri. În adunarea generală din după amiaza zilei de 19 februarie, domnul Ronică Leonte, directorul Căminului Cultural din Tupilați, a preluat conducerea organizației cu angajarea fermă de a realiza performanță în promovarea ideilor liberale. Ca om care îl cunosc de foarte mulți ani, am convingerea că nici nu va putea fi altfel, având în vedere că a performat mereu în ceea ce a făcut!
Îi urez succes și în noua funcție și putere să conducă o echipă puternică
!”, a subliniat Ion  Asaftei.
Nu în ultimul rând, vocea ALDE Neamț s-a făcut simțită până la  palatul Cotroceni, căci aproape toate inițiativele și proiectele demarate în județ sunt stopate de blocarea  bugetului de către președintele Iohannis. În conferința de presă, susținută pe 25 februarie 2019, Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț, trăgea un serios semnal de alarmă:
 „Klaus Iohannis acţionează de pe poziţii partizane, nu s-a dorit niciodată a fi un preşedinte al românilor, ci a unui partid, PNL „KIaus Iohannis  a sesizat Curtea Constituţională a României cu privire la bugetul ţării. O asemenea tehnică se înscrie în felul lui de  a concepe relaţia cu ţara şi cu guvernul, de a băga permanent beţe în roate pentru că se află permanent în contină campanie electorală, o campanie  care nu aduce decât deservicii. Acest demers nu este nimic altceva decât o nouă şicană pe care o face Guvernului. Facem precizarea că bugetul nu are cum să fie neconstituţional stricto sensu, dar nu realizează consecinţele grave pe care le produce prin asemenea intervenţii”
În opinia lui Ion ASAFTEI,este un demers politic care întârzie extrem de mult dezvoltarea comunităţilor; autorităţile locale nu-şi vor primi banii, investiţiile, alocaţiile, nu-şi vor primi bani. Avem de-a face cu o stare de iresponsabilitate la nivelul consilierilor prezidenţiali, pentru că îmi imaginez că cineva i-a dat ideea pentru asemenea demers, pentru a trece bugetul ţării în blocaj. Acţionează de pe poziţii partizane, nu s-a dorit niciodată a fi un preşedinte al românilor, ci a unui partid, PNL; s-a dorit a fi preşedintele opoziţiei care, din nefericirre, această opoziţie are destui demagogi, destui cavaleri ai apocalipsei care nu anunţă altceva decât dezastrul!”
( Al. M.)
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *