Și în această săptămână- care se sfârșește  astăzi- ALDE Neamț a ținut agenda știrilor politice din județul nostru, alegând discuțiile în mijlocul cetățenilor, confruntându-se direct cu problemele comunităților locale.Disponibilitatea pentru dialog este totală, activul ALDE este mereu în teritoriu!
În acest sens, publicația Viața nemțeană îl citează pe liderul formațiunii, Ion ASAFTEI, într-o declarație programatică:
„Suntem în plină pre-campanie electorală. Acţionăm în teritoriu, avem întâlniri foarte importante cu cetăţenii, aducem noi membri la ALDE, un partid care are întotdeauna uşa deschisă pentru cei care susţin liberalismul autentic. Avem o echipă de candidaţi pentru Parlamentul European care susţine România, interesele poporului român.
Sunt oameni pe care îi trimitem acolo în interesul cetăţenilor,  să nu mai avem batjocura unora ca Monica Macovei, Cătălin Preda şi ceilalţi, care nu acţionează în interesul României, al românilor. Temele pe care le discută ei în Parlamentul European, sunt împotriva României! Anumiti oficiali ai Uniunii Europene, ca să dea bine la electoratul din ţările lor, lansează atacuri la adresa României. Când vor sa iasă în faţă, aleg Romania. Orice pițifelnic alege România ca să arate la el acolo ca el este deştept şi frumos. La fel şi cu acest domn Timmermans care a luat 5% cu propriul lui partid în Olanda. Încep să ne trateze ca pe un trib de boșimani, cu tot respectul pentru oamenii ăia, dar am senzaţia ca pe noi nu ne mai respectă nici măcar atât şi va trebui ca atunci când ne dăm votul pentru Parlamentul UE si al Romaniei, să trimitem acolo oameni responsabili, care să servească interesul naţional, în sensul în care noi vrem să ne raportam la un statut de egalitate, de decenţă, cu celelalte ţări. Nu cerem nimic altceva, decât egalitate. De asta spun ca ALDE are o echipa puternică pentru Parlamentul European, o echipa bine cotată în rândul populaţiei, care va face faţă cu brio la toate încercările la care va fi supusă România

Cu exact o săptămână în urmă, avusese loc la Iași lansarea candidaților la alegerile europarlamentare, eveniment la care familia ALDE din Neamț n-a lipsit. De această dată, cronicarul activităților de la Iași a fost însuși președintele ALDE Neamț, Ion ASAFTEI, care a notat pe pagina sa de socializare :
 “O zi în care alături de doi dintre colegii mei de la Neamț – Vasilica Crețu, primar de Dobreni, și Ovidiu Niță – primar la Borca, ne-am întâlnit cu delegații ALDE din Moldova, avându-l în mijlocul nostru pe domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu.
Circa 1.300 de membri și simpatizanți ai partidului nostru au aflat despre planurile formațiunii, despre proiectele de care Moldova se bucură datorită guvernării asigurate de ALDE.
Continuăm campania! Vrem și știu că vom avea succes cu candidații noștri, căci sunt oamenii cei mai potriviți pentru a reprezenta România la Bruxelles, pentru a reda demnitatea României și tratamentul egal ce se cuvine unei națiuni suverane”.
Între timp, notează publicația  Ziar Piatra Neamț,
 ALDE Neamț, în frunte cu președintele Asaftei Ion au luat la pas orașul Piatra-Neamț pentru a împărți materiale promoționale și pentru a sta de vorbă cu oamenii. 

ALDE Neamț țintește un scor electoral cu două cifre la următoarele alegeri și se pare că nu vrea să se lase doar în baza sondajelor ci a trecut și la munca în stradă.”

Chiar și în momentul redactării acestor rânduri, ALDE Neamț continuă lupta pe baricadele democrației!Adevărații liberali nu se dezmint!
( Al. M.)
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *