Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț,a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Piatra Neamț că, în perspectiva viitoarelor alegeri, formațiunea politică pe care o conduce va avea liste  proprii de candidaţi în toate cele 83 de localităţi din judeţ.
 
„Fiecare organizaţie poate pe plan local să îşi facă alianţele pe care le doreşte, dar noi, la Neamţ, am hotărât să mergem cu liste proprii, fără alianţe. De asemenea, vom avea candidat la funcţia de primar în toate cele 83 de localităţi. Suntem mai puternici decât în 2016 şi vom potenţa mai mult rolul şi activitatea partidului în judeţul Neamţ”, a precizat preşedintele ALDE Neamţ, Ion ASAFTEI.
În egală măsură, Ion ASAFTEI a spulberat mitul conform căruia ALDE este automat asociat sintagmei  „satelit” al PSD.
„Să nu ne mai asocieze cu PSD. Eu nu spun că PSD este un partid rău sau unul bun, asta o judecă cetăţenii. Dar avem organe de conducere şi organizaţii separate. Atunci când se vorbeşte de ALDE, se vorbeşte implicit ca de un satelit al PSD, dar noi nu aparţinem niciunui partid”, a concluzionat Ion ASAFTEI
În cadrul conferinţei de presă, au fost prezentaţi o parte dintre candidaţii la funcţia de primar pentru localităţi din judeţ. Întrebat dacă va fi candidat ALDE pentru preşedinţia CJ Neamţ, Ion ASAFTEI a subliniat că va face precizări în perioada următoare.
Redăm mai jos lista candidaţilor ALDE pentru funcţii de primari: 1. Adămoaie-Manole Andreea, candidat la funcția de primar al orașului Roznov 2. Enache Nicolae- Ciprian, candidat la funcția de primar al mun. Piatra Neamț  3. Matei Eugen, candidat la funcția de primar al orașului Bicaz  4. Păduraru Ion, candidat la funcția de primar al comunei Girov  5. Rusu Costel, candidat la funcția de primar al comunei Țibucani  6. Agapie Grigore, candidat la funcția de primar al comunei Pipirig  7. Berianu Vasile, candidat la funcția de primar al comunei Gâdinți  8. Agafiței Vasile, candidat la funcția de primar al comunei Mărgineni  9. Merfea Bogdan Constantin, candidat la funcția de primar al comunei Dulcești 10. Humă Marius Vasile, candidat la funcția de primar al comunei Răucești  11 Borda Leon, candidat la funcția de primar al comunei Păstrăveni 12. Livadă Fănică, candidat la funcția de primar al comunei Urecheni.
  (Al. M.)
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *